Відео

У Сєвєродонецьку росіяни намагаються оточити українські війська

У Сєвєродонецьку росіяни намагаються оточити українські війська
У Сєвєродонецьку Збройні сили України намагаються оточити російські окупанти, але наразі потреби у відході українських військ немає.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в «Медіацентрі Україна».

«Так, противник намагається оточити наші війська... Усі заходи, всі дії, які проводять як військовослужбовці, так і підрозділи загалом, полягають у виконанні єдиного задуму. Зараз, згідно з планами командування Генерального Штабу, нашим військовим частинам нема потреби відходити з територій, які ви назвали», — сказав Громов у відповідь на запитання щодо того, чи готові українські війська до відступу з Сєвєродонецька в разі загрози їхнього оточення окупантами.

Громов зазначив, що зараз у Сєвєродонецьку тривають запеклі вуличні бої. «Підрозділи виконуватимуть завдання всім наявним складом сил і засобів, за наявного ресурсу», — наголосив він.

Також представник Генштабу зазначив, що в разі захоплення Сєверодонецька українські війська будуть змушені вести оборону вздовж берега річки та проводити бої з міської забудови.

Нагадаємо, очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв, що протягом ночі проти 2 червня окупанти не мали успіхів у Сєвєродонецьку, натомість українські військові за попередню добу завдяки контратакам посунули ворога із декількох вулиць міста та взяли полонених.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай увечері 1 травня заявляв, що окупаційні війська вже захопили близько 80% території Сєвєродонецька, у місті тривають вуличні бої. Водночас на деяких вулицях ЗСУ мають успіх та вже провели перші пробні контратаки. Окрім того, українським захисникам вдалося взяти в полон шістьох окупантів.

25 травня Гайдай заявив, що росіяни окупували вже 95% Луганщини. В Інституті вивчення війни прогнозували, що захоплення Сєвєродонецька може призвести до повної окупації області. Для наступу на Донбасі росіяни перекинули свої підрозділи із Запорізької, Донецької та Харківської областей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ
В тему