Відео

Двом рашистам, які на Харківщині обстрілювали цивільні об'єкти, просять 12 років ув'язнення

Двом рашистам, які на Харківщині обстрілювали цивільні об'єкти, просять 12 років ув'язнення
Двох російських загарбників, які причетні до обстрілів цивільних об'єктів на Харківщині, судять на Полтавщині.

Прокуратура вимагає ув'язнити їх на 12 років. Про це йшлось у судові трансляції, передає «Інтерфакс-Україна».

Обвинуваченими у справі є водій-зарядник «Града» Олександр Бобикін і навідник Олександр Іванов. За даними слідства, 24 лютого 2022 року з території російської Бєлгородської області вони здійснювали артобстріл Харківщини. У прокуратурі наголошують, що снаряди влучили у житлові будинки в селищі Козача Лопань та у ветеринарний ліцей біля Дергачів. Цивільні об'єкти зруйновано.

Після цього російські військові перетнули державний кордон України та продовжили обстріли Харківської області. Після розгрому колони українські військові взяли Бобикіна та Іванова у полон.

Їх обвинувачують у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ). За це можливе покарання від 8 до 12 років позбавлення волі. У прокуратурі вимагають найвищого можливого покарання, тобто — ув'язнення на 12 років.

Обвинувачені свою вину повністю визнали. «Я повністю винен у тих злочинах, у яких мене обвинувачують… Крім каяття, додати мені нічого», — сказав Бобикін. Іванов теж сказав, що кається.

Захисники окупантів просять суд врахувати як пом'якшувальні обставини їхнє каяття та те, що військові виконували наказ. Адвокати просять призначити менш ніж 8 років ув'язнення.

У своєму останньому слові Бобикін, крім каяття, додав: «Вірю, що війна закінчиться і настане мир, якого ми всі чекаємо». Іванов відмовився від останнього слова.

Суд оголосить вирок окупантам 31 травня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків, прокуратура
В тему