Відео

Відео виходу українських військових з «Азовсталі»

Відео виходу українських військових з «Азовсталі»

Команда Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) зареєструвала сотні українських військових, які вийшли із заводу "Азовсталь" у заблокованому Маріуполі. 

"МКЧХ розпочав у вівторок, 17 травня, реєстрацію військових, що залишають завод "Азовсталь", включаючи поранених, на прохання сторін. Операція тривала у середу та тривала у четвер", - сказано в заяві організації.

У МКЧХ українських захисників Маріуполя називають "військовополоненими".

За даними Комітету, процес реєстрації включає заповнення форми з особистими даними, такими як ім'я, дата народження та імена найближчих родичів. Ця інформація дозволяє МКЧХ "відслідковувати тих, хто потрапив у полон, і допомагати їм підтримувати зв'язок із їхніми сім'ями", наголошується у заяві.

Як зазначається, МКЧХ підтримує конфіденційний діалог зі сторонами про їх зобов'язання з міжнародного гуманітарного права.

Вранці 19 травня в міноборони рф заявили, що минулої доби із заводу "Азовсталь" у заблокованому Маріуполі нібито вийшов 771 український військовий. Зазначається, що загалом з понеділка з заводу вивезли 1730 українських військових, з них 80 - поранених.

Тих, хто залишає металургійний завод, вивозять на підконтрольну окупантам територію.

Українська влада поки не повідомляє, скільки бійців покинуло "Азовсталь".

рф називає це "здачею в полон". Україна заявляє, що її військових евакуювали для подальшого обміну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, маріуполь
В тему