Відео

«Шанси на порятунок героїв Маріуполя залишаються великими»,- дружини захисників «Азовсталі»

«Шанси на порятунок героїв Маріуполя залишаються великими»,- дружини захисників «Азовсталі»

Дружини героїв  Маріуполя - Ганна Науменко, Катерина Прокопенко, Юлія Федосюк, Ольга Андріанова, Дар'я Цикунова - зустрічаються зі світовими лідерами та просять світ врятувати героїв Маріуполя. Їм потрібна екстракція.

Під час брифінгу з дружинами захисників "Азовсталі" вони розповіли, що ситуація з пораненими жахлива, але треба евакуйовувати всіх українських захисників, адже кількість поранених постійно збільшується

"Звісно, в першу чергу треба евакуйовувати важкопоранених, які можуть загинути наступної доби. Але ми наполягаємо на порятунку абсолютно всіх. Ситуація з пораненими жахлива. Для азовців осколки чи поверхневі поранення - це навіть не поранення, вони не вважають це пораненнями", - зазначила дружина Арсенія.

Дружина українського захисника наголосила, що евакуація потрібна всім бійцям, які перебувають на Азовсталі, адже кількість поранених постійно збільшується.

"Це абсурд: сьогодні ми вивозимо всіх поранених, а завтра в нас ще 200 поранених, тому що бомбардування відбуваюся постійно. Треба говорити про евакуацію, про коридор для всього гарнізону. Лише так ми зможемо врятувати людей. Вони досі живі, є досі живі поранені, є досі живі боєздатні бійці та тіла, які треба вивезти", - зауважила жінка.

Під час брифінгу дружини героїв Маріуполя також розповіли, що

Захисники Азовсталі п'ють лише склянку технічної води на день.

Шанси на порятунок героїв оборони Маріуполя залишаються великими, але для цього потрібно всім активізуватися.

- для азовців якийсь уламок у нозі чи рана навіть не є пораненням, поранення – це люди без кінцівок або з перебитими внутрішніми органами;

- Ситуація з провізією та водою критична. Захисники "Азовсталі" п'ють одну склянку технічної води на день;

- Настрої азовців песимістичні – вони не вірять у переговори та готуються до останнього бою.

Дружини азовців про те, чому полон для їх чоловіків – не варіант:

- З 2014 року лише один азовець повернувся з російського полону, але повернувся після тортур із тяжкими травмами.

– Одного з азовців вже полонило після початку повномасштабної агресії, з ним зняли пропагандистський ролик, що до азовців нормальне ставлення у полоні. Потім через деякий час його мати отримала фото закатованого трупа свого сина-азовця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, маріуполь
В тему