Відео

У Маріуполі загинуло 25 тисяч людей, переважно цивільні – «Азов»

У Маріуполі загинуло 25 тисяч людей, переважно цивільні – «Азов»

8 травня відбулася пресконференція з бійцями, які тримають оборону «Азовсталі» в українському Маріуполі.

На території заводу залишаються заблокованими українські військові, які з перших днів повномасштабної війни захищають місто.

Бійці говорять, що сподіваються на диво, і просять усіх докласти максимум зусиль для евакуації військових.

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що наразі проводиться робота щодо пошуку дипломатичних варіантів порятунку наших військових, які залишаються на «Азовсталі». Залучені впливові посередники та держави.

За словами українських бійців, вони знищили понад 2,5 тисячі живої сили противника і поранили понад 500 людей.

«Ми також знищили понад 60 танків і підбили 30. Це більше 10% втрат ворога по всій країні.

Така сама ситуація з БТР, артилерійськими системами.

І на Маріуполь довелося близько 50% всіх бомбардувань з Росії. У нас була нульова підтримка. Ані повітряної, ані наземної, ані артилерійської підтримки» - зазначив представник полку «Азов».

За його словами, вони з 2014-го року не припиняли навчання, аналізували військові операції для того, щоб досліджувати найкращі та найефективніші тактики.

«Саме тому ми так довго утримуємо Маріуполь», - каже боєць

"Лише тільки зараз нам вдалося пару сотень цивільних евакуювати. А ще безліч цивільних було евакуйовано на територію, під контрольну РФ та вивезені взагалі в РФ. І це радість крізь сльози, тому що до кінця робота не зроблена.

Але ми дякуємо за те, що в принципі вдалося домовитися. Ми дякуємо міжнародним організаціям, які втрутилися, та ми чекаємо подальших дій, різкого засудження дій РФ, різких дій щодо реального припинення вогню.

У нас залишається багато військових поранених, яким потрібно надати можливість евакуюватися", — розповів заступник командира полку "Азов" капітан Святослав "Калина" Паламар.

Захисники Маріуполя оцінили свої шанси вижити на «Азовсталі»

Заступник командира полку "Азов" капітан Святослав "Калина" Паламар назвав кілька варіантів розвитку подій для людей на заблокованому заводі.

  1. Скласти зброю і просто чекати смерті - від бомби або від голоду.
  2. Втекти як боягуз, думаючи тільки себе, забувши про обов'язок, присягу, яку дав. Так сталося з командиром морпіхів 36 бригади: він намагався втекти з міста з невеликою групою на бронетехніці, намагаючись прорватися.
  3. Скласти зброю та здатися.
  4. Продовжити життя вам (українцям), стояти та боротися!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, маріуполь
В тему