Відео

У яких областях України зараз найскладніша ситуація

У яких областях України зараз найскладніша ситуація
У Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій і Миколаївській наразі є найскладніша ситуація.

Про це заявив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

«Наразі найскладніша обстановка залишається у населених пунктах, де ведуться активні бойові дії та здійснюються ракетні обстріли окупантами. Це такі області, як Харківська, Донецька, Луганська, Запорізька і Миколаївська, де здійснюються рятування силами ДСНС», — зазначив Демчук.

За його словами, від початку вторгнення рятувальники більш як 18 тисяч разів виїжджали на ліквідацію наслідків ведення бойових дій, при цьому врятували понад 1000 людей, погасили близько 6600 пожеж на території України і надали психологічну допомогу близько 85 тисячам громадян.

Упродовж 18 квітня рятувальники мали понад 300 виїздів, зокрема, на території Дніпропетровської, Київської, Львівської та Луганської областей — там гасили пожежі, спричинені артобстрілами. За добу ліквідували 60 пожеж, під час цього врятували 4 людини. За словами Демченка, така робота ведеться щоденно.

«Окрім того, ДСНС активно бере участь у підтриманні і забезпеченні життєдіяльності населення, населених пунктів, зокрема залучаються електрогенератори ДСНС для підключення соціальних об’єктів, у тому числі лікарень, де порушується електропостачання», — додав Демченко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, дснс
В тему