Відео

Зраднику – «меру» Маріуполя Костянтину Іващенку загрожує довічне ув’язнення

Зраднику – «меру» Маріуполя Костянтину Іващенку загрожує довічне ув’язнення

СБУ повідомила про підозру колаборанту РФ, якого окупанти оголосили «мером» Маріуполя.

Депутат Маріупольської міської ради від ОПЗЖ Костянтин Іващенко добровільно став на бік російських загарбників.

Наразі під керівництвом ЗС РФ колаборант організовує роботу органів окупаційної влади на тимчасово підконтрольній загарбникам частині міста і називає себе «головою адміністрації міста Маріуполя». Він публічно закликає українських військових скласти зброю і не чинити опір окупантам.

Слідчі Служби безпеки кваліфікували дії колаборанта як державну зраду. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури йому повідомлено про підозру за ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Зраднику загрожує довічне ув’язнення.

Хто ж таки Костянтин Іващенко?

Зрадник з ОПЗЖ повернувся з Запоріжжя в Маріуполь, щоб влаштувати там «руський мир».

Він працював керівником машинобудівного підприємства «Азовмаш». Цей завод був дуже успішним, коли поставляв більшу частину продукції (вагони) у росію. Але в Армавірі росіяни збудували власний машинобудівний завод. І конкурент в обличчі Азовмаша став не потрібен. Тож росіяни стали переманювати маріупольських інженерів і інших фахівців до росії. Процес тривав декілька років.

Тим часом підприємство в Маріуполі стало занепадати. А в 2014 році, після початку російської агресії, і зовсім зупинилось. Люди залишились без роботи. Підприємство заборгувало їм величезні суми заробітної платні.

Проте не всі на Азовмаші погано жили. Костянтин Іващенко очолював підприємство і налагодив незаконний продаж обладнання завода на металобрухт. Він вивозив фурами устаткування. Гроші привласнював. Їздив на дуже дорогому авто. А його працівники, їх залишалось біля 600 чоловік, жили у злиднях.

Поліція намагалася зупинити спроби незаконного вивезення майна Азовмаша, яке на 50% належить державі, але спроби були марними.

В 2019 році Костянтин Іващенко балотується до міської ради Маріуполя від партії ОПЗЖ і не приховує своїх російських поглядів. Він не визнавав агресію росії, публчно заявлял, що в Україні триває громадянський конфлікт. Він не вважав, що Крим – це Україна. І взагалі вважав, що Україні треба відмовитися від своїх  територій і визнати ОРДЛО.

На минулому тижні Рада національної безпеки та оборони заборонила діяльність ОПЗЖ в Україні. Також в Україні діє кримінальна відповідальність за невизнання терористичної діяльності росії і незасудження її дій.

Проте, ми думаємо, що кара за зрадництво може спіткати Костянтина Іващенко набагато скоріше, ніж буде звільнена територія Маріуполя повністю. БО в Маріуполі залишаються бійці територіальної оборони, які зрадникам не пробачають.

До речі, Костянтин Іващенко це добре розуміє. Він боїться! І правильно робить. Бо кров ТИСЯЧ загиблих маріупольців – на його руках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, маріуполь, війна з Росією, сбу, прокуратура
В тему