Відео

Російські фашисти господарюють в українському Енергодарі

Російські фашисти господарюють в українському Енергодарі

В Енергодарі російські загарбники розбили вікно, пролізли до будівлі міськради та зачинилися зсередини.

За словами мера міста Дмитра Орлова, «о 8.00 міська влада у повному складі прийшла на роботу, але потрапити в будівлю мерії ми не змогли.

Окупанти замкнули двері. Будемо організовувати інше місце для роботи, щоб забезпечити життєдіяльність Енергодара в умовах окупації. Попри все Енергодар був і лишається Україною".

Міськрада працюватиме в піцерії, але наголошує, що під українським прапором.

Раніше повідомлялось, що в  Енергодарі Запорізької області відсутнє опалення у всьому місті, електропостачання, водопостачання, водовідведення є.

Дмитро Орлов : "У нас були під час обстрілів тимчасові проблеми зі світлом та водопостачанням. Але завдяки пожежникам і рятувальникам нам вдалося оперативно відреагувати. Вчора місто отримало повне водопостачання і електрозабезпечення".

За його словами, Запорізька атомна теплова станція працює у штатному режимі. Працюють два блоки атомної станції і два теплової. Радіаційний фон в нормі.

Орлов повідомив, що зараз міськвиконком виконує свої обов’язки, хоч і не в будівлі міськради, яку захопили російськи загарбники, щоб забезпечити місто всім необхідним. Зараз вже ведуть роботи щодо підключення міста до опалення.

Мер каже, що зв'язків з окупантами в нього немає і виходити на них у нього немає можливості: "Стосовно настроїв енергодарців можу сказати тільки одне: вони не змінилися".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему