Відео

Яка ситуація у Луцькій громаді станом на 5 березня 9.30

Яка ситуація у Луцькій громаді станом на 5 березня 9.30

Про ситуацію у Луцькій громаді станом на 5 березня 9.30 повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Ніч у нашій громаді пройшла спокійно. Станом на ранок суботи всі комунальні установи, підприємства та організації, усі комунальні служби працюють у штатному режимі міста та забезпечують поточну життєдіяльність нашого наших сіл.

Громадський транспорт уже традиційно курсує в режимі вихідного дня.

Нагадую, що ми розгорнули програму з навчання, як діяти в умовах воєнного стану, яке включає в себе різні блоки знань: як діяти під час обстрілу, базові навички самооборони, як передавати інформацію та використовуватися раціями, як система оповіщення, як необхідно поводити себе в укритті та багато іншого. Якщо ви хочете записатися на ці навчання, необхідно організуватися своїм будинком. Ми діємо через ОСББ або через ЖЕКи, також можна самоорганізуватися громадян приватного житлового сектору та зателефонувати за номерами 77-31-60 або 77-31-63.

Інструктори, які мають відповідний досвід та багаж знань, навчають вас та підготують до надзвичайної ситуації для того, щоб ви були готові до різних подій, які можуть, на жаль, статися з нами зараз. Також навчання нашого будівництва відбуваються о 13:00 у приміщенні комунального закладу «Спорт для всіх» по вулицях, 11. Довідки за телефоном: 097-177-79-8. Також навчаються там щодо того, діяти в умовах війни, як надавати медичну допомогу та таке інше.

Неодноразово наголошує ми на заборону продажу алкоголю, на тому, що в умовах воєнного розпорядження, яке я підтримав ще в неділю і воно заборонено з 7 років ранку понеділка продавати алкоголь, необхідно підтримувати суворо. До нас надходять десятки відомостей щодо того, що там торгівля, там торгівля. Наша група швидкого реагування муніципальної варти разом із поліцією виїжджають на місця.

Вчора я опублікував відео, як поліція працює з тими, хто не хоче розпорядження, хто не реагує на зауваження, тому що перед тим, як знищити цю партію алкоголю, яку намагалися продати, поліція попередила про неприпустимість і на перший раз намагається передати. Якщо той чи інший підприємець чи людина не цього, тоді знищується вся партія алкоголю й разом із цими складовими адміністративними матеріалами і людина притягується до відповідальності.

Вчора на позачерговій сесії ми прийняли звернення до жителів міста Брест Республіки Білорусь та до всіх білорусів, в якому наголосили на тому, що немає сьогоднішньої області для вторгнення Збройних Сил Республіки Білорусь на територію України, на територію Волинської. Наголосили на тому, що наші міста-побратими мають багатолітню історію співпраці і сьогодні не варто ставати російськими найманцями військовослужбовців Збройних Сил Республіки Білорусь, загострювати ситуацію і допускати можливість сутички. Звернулися з тим, щоб не допустити кровопролиття і людських жертв.

Після цього я записав своє відеозвернення, як міська голова і воно поширилося на білоруських телеграм каналах і вже зібрало більше мільйонів переглядів у Республіці Білорусь. Сподіваємось щиро, що воно буде мати силу, воно підсилить сьогодні не бажання військовослужбовців Республіки брати участь у війні Росії проти України, мотивує жителів Бреста та всіх білорусів протидіяти цьому вторгненню, тому що ми сьогодні вже знаємо, що є люди в Білорусі, які риють протитанкові рівні, які розбирають залізниці та є інші речі для того, щоб не допустити вторгнення військових сил Республіки Білорусь на території Волині.

Зберігаємо спокій, не допускаємо паніки, віримо в перемогу та віримо в Господа!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, луцька міська рада, ігор поліщук, війна з Росією
В тему