Відео

Небезпечний рецепт курки: чому лікарі забили на сполох через TikTok

Небезпечний рецепт курки: чому лікарі забили на сполох через TikTok

У соціальній мережі TikTok з'явився новий тренд під назвою Sleepy Chicken (тренд сонної курки).

Користувачі знімають на камеру, як готують курячу грудку в ліках від застуди та кашлю, що, за словами лікарів, може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям.

Про це повідомляє видання New York Post.

Експерти попередили, що небезпечно готувати м'ясо або що-небудь інше разом із лікарськими засобами.

Для "рецепту" тіктокери використовували рідкі препарати Nyquil чи Benadryl, які продаються без рецепта. На відео деякі користувачі виливали у посудину із сирою куркою більш ніж півпляшки ліків зеленого кольору. Один лише вигляд такої "страви" викликає не дуже приємні відчуття.

Так, доктор Джефф Фостер в інтерв'ю The Sun підкреслив, що соціальні мережі ніколи не слід використовувати як джерело медичної інформації.

Читайте також

"У деяких випадках це має тенденцію виявляти найгірше, звідси і дарвінівський підхід противників щеплень, які отримують свої медичні "дослідження" з таких джерел, як Facebook та Instagram", – сказав Фостер.

Він додав, що нове захоплення "не просто безглузде, а неймовірно небезпечне".

Доктор Аарон Хартман, лікар та асистент клінічного професора сімейної медицини в Університеті Співдружності Вірджинії, пояснив, чому ця тенденція небезпечна.

"Коли ви варите ліки від кашлю, такі як Nyquil, ви випаровуєте з них воду та алкоголь, залишаючи курку насиченою надконцентрованою кількістю ліків. Якщо ви з'їсте цю страву, це буде схоже на те, що ви насправді випили б від чверті до половини пляшки Nyquil", – сказав Хартман.

Читайте також

У деяких відеороликах у TikTok показано, що люди варять сиру курку в ліках лише п'ять хвилин, перш ніж подати її "готовою до вживання". Хартман пояснив, що це може призвести до харчового отруєння, яке, ймовірно, спровокує нудоту та діарею.

За його словами, ще один ризик такого "рецепту" у тому, що людина вдихає випари препаратів. "Ліки дуже швидко потрапляють у кровообіг і не проходять через печінку для детоксикації. Ефекти можуть бути досить поганими, залежно від того, скільки ви вдихаєте", – додав Хартман.

Фостер же попередив, що при вживанні такої курки легко може наступити передозування, що в окремих випадках призводить до гострого отруєння печінки, а також запаморочення, блювоти, судом і навіть смерті.

Лікар порівняв це з "прийняттям цілої упаковки парацетамолу миттєво".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, хвороби, Лікарі, їжа
В тему