Відео

В Алмати під час стрілянини загинув 11-річний хлопчик: хроніка подій у Казахстані

В Алмати під час стрілянини загинув 11-річний хлопчик: хроніка подій у Казахстані

У Казахстані, в Алмати  жертвою перестрілки став 11-річний хлопчик. Куля, ймовірно, зачепила його ще 5 січня під час невдалого нічного штурму.

Трагічну новину повідомила уповноважена з прав дитини у Казахстані Аружан Саїн.

За її словами, батьки прогулювалися зі своїми дітьми, коли пролунав постріл, який став для 11-річного хлопчика фатальним. Врятувати дитину так і не вдалося.

Цілком можливо, що мовиться про дитину, яку показали на оприлюдненому нижче відео. Раніше ЗМІ припускали, що на кадрах – труп жінки або дитини.

Ще одна дитина потрапила у лікарню

Також Аружан Саїн повідомила, що в Алмати 15-річний підліток потрапив до лікарні. За його життя борються медики.

«7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з тяжкими вогнепальними пораненнями було доставлено 15-річного підлітка. В одній із дорослих лікарень знаходиться його батько. Підліток їхав із батьком машиною, коли їхній автомобіль розстріляли бойовики», – розповіла Саїн.

Що відомо про жертв та постраждалих

За попередніми даними, кількість загиблих співробітників силових структур зросло. МВС Казахстану повідомляє про 18 жертв. Ще 748 поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії постраждали.

Втрати серед протестувальників теж є, однак точна цифра невідома. Як мовиться у звітах МВС, померли щонайменше 26 "терористів". Поранених рахують сотнями.

Повний текст публікації телеграм-канал Readovka:

«Уповноважена з прав дитини Аружан Саїн повідомила, що 5 січня в Алмати застрелили 11-річну дитину. Ще один 15-річний підліток перебуває зараз у лікарні, за його життя борються лікарі.

«Батьки прогулювалися зі своїми дітьми, коли пролунав постріл, який став для 11-річного казахстанця фатальним. 7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з тяжкими вогнепальними пораненнями було доставлено 15-річного підлітка, лікарі борються за його життя. В одній із дорослих лікарень знаходиться його батько. Підліток їхав із батьком машиною, коли їхній автомобіль розстріляли бойовики», – розповіла Саїн.

Протести у Казахстані: головне

Масові акції розпочалися у Казахстані 3 січня з невдоволення різким зростанням цін на скраплений газ, але за кілька днів вимоги мітингувальників стали більш політичними.

Ситуація стрімко розвивається: на третю добу протести охопили всю країну, почалися зіткнення із застосуванням світло-шумових гранат, а уряд відправили у відставку.

До вечора 5 січня протестувальники захопили низку урядових будівель. В Алмати зранку 6 січня почали зачистку від мітингувальників.

У НАТО закликали Казахстан утриматися від насилля під час протестів і продовжити діалог.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, обстріли, зброя, росія, акція протесту
В тему