Відео

«Ті, хто славить Україну», - у Луцьку побували учасники Всеукраїнського мотопробігу єдності 2021

«Ті, хто славить Україну», - у Луцьку побували учасники Всеукраїнського мотопробігу єдності 2021

В Україні триває Всеукраїнський  мотопробіг єдності 2021, який вже вп’яте об’єднує байкерів зі всієї країни.

Цьогоріч він  стартував 19 липня з Ужгорода колоною з понад 30 власників залізних коней.

 Про це розповів організатор заїзду Микола Спірідонов. Каже: такою поїздкою хочуть нагадати про цілісність держави. Також байкери взяли з собою державний стяг України і прапор кримськотатарського народу.

«Упродовж двох тижнів байкери хочуть проїхати 5000 кілометрів: побувати на заході, сході, півночі, півдні і в центрі України», — розповідає організатор Микола Спірідінов. За його словами, відвідають понад 50 населених пунктів. У кожному до них можуть долучитися інші учасники. І кожен може завершити поїздку у будь-якому місці зупинки або ж доїхати до кінця маршруту.

Учасники везуть із собою державний стяг України. Також із байкерами їде Арсен Тартан, родом із Євпаторії. Він взяв кримськотатарський прапор: «Візуалізація моєї позиції, що Крим — це Україна, що Україна — єдина. Дуже символічно що так сталося, що прапори двох народів (українського і кримськотатарського) подорожують поряд усією Україною».

Так, 23 липня колона байкерів прибула до Луцька. Відео зустрічі запропонував лучанин Микола Дацюк, власник компанії «ЄвроДах» (Луцьк).

«Щороку представники мотоспільноти України об'єднуються та подорожують через всю країну.

Місія і цілі пробігу залишаються незмінними - Об'єднати, згуртувати, перезнайомити мотоциклістів, патріотів своєї країни!

Нагадати всім про єдність і неподільність України! Крим - це Україна! Донбас - це Україна! З півночі на південь і з заходу на схід, всі ми єдині і неподільні, всі ми - Українці!», - наголосив Микола.

Так, 1 серпня байкери планують фінішувати в Запорізькій області на острові Хортиця. За словами організатора, під час поїздки заборонена участь політичних партій та громадських організацій, не можна також використовувати політичну чи рекламну символіку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк
В тему