Відео

«Несподівано»: співак з Луцька Положинський презентував пісню пам’яті патріота

«Несподівано»: співак з Луцька Положинський презентував пісню пам’яті патріота

В  Україні, в рамках музичного проєкту «Так працює пам’ять луцький співак та музикант Олександр Положинський презентував пісню  «Несподівано».

Так, проєкт » присвячений юному харківському патріоту Дані Дідіку, який загинув 2015 року під час мирної ходи від вибухівки.

Про це пише ІА Волинські новини.

«Даня Дідік – юний патріот, який 22 лютого 2015 року під час ходи за єдність України у рідному Харкові отримав смертельне поранення від вибухівки, закладеної проросійськими терористами, – своїм життям і своєю загибеллю надихнув до добрих справ багатьох людей, – розповідає музикант. – Завдяки йому народився творчий проєкт «Так працює пам'ять», в якому українські артисти, музиканти, гурти присвячують Данилові свої пісні. Руслан Горовий та Ірина Кравченко з Харкова неодноразово запрошували мене долучитися до проєкту, та я все не міг. Не хотілося робити абияк, не хотілося робити нещиро – все чекав, коли з'явиться саме та пісня, визріла і виплекана, чесна, болюча, справжня».

Улітку 2020 року така пісня прийшла.

«Я тоді готувався до першого спільного концерту з трьома прекрасними талановитими дівчатами – Валерією, Мартою та Марією, – пригадує Олександр. – В тому концерті не мало бути нових пісень, ми просто робили нове аранжування моїм вже давнім пісням з репертуару «Тартака», «Був'є» та «Ол.Ів.'Є». Коли з'явилася пісня «Несподівано», я запропонував дівчатам виконати її на нашому концерті, а згодом і записати. Дівчата мене підтримали, допомогли написати музику і зробити аранжування».

Положинський додає: він добре пам'ятає, як болісно писав цю пісню.

«Я лежав, немов скручений, на білій підлозі київської квартири, в якій тоді тимчасово проживав, крізь мене проходив біль, від якого всередині щось стискалося і завмирало, наче висмоктувало, висушувало життєві сили, – написав він на своїй сторінці у фесбуці. – До мене приходили образи трохи молодших і трохи старших, але все молодих хлопців, яких я знав і які пішли з життя надто рано і надто несподівано.

І той самий біль я відчуваю щоразу, коли співаю цю пісню – на сцені чи в студії, і навіть зараз, коли я пишу ці рядки для вас, я відчуваю всередині свого тіла кілька вакуумно-болючих епіцентрів. Я дякую всім, хто надихнув, хто долучився і хто підтримав створення цієї пісні.

Дякую всім, хто її слухає та поширює. Дякую Дані Дідіку та всім, хто віддав життя за мою можливість жити і творити в Незалежній Україні».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд, олександр положинський, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали