Відео

Лучани нагадали, що «Крим — це Україна»

Лучани нагадали, що «Крим — це Україна»

У Луцьку відбулася акція до дня окупації півострова Крим Російською Федерацією.

16 березня на Театральному майдані зібралися студенти, представники ГО "Кримські татари Волині" та інші, щоб нагадати лучанам та гостям міста про те, що Крим - окупований регіон України. 

Під час акцієї діяли декілька локацій: 

1. Фотозона, де кожен охочий міг зробити світлину на фоні банера "Крим - це Україна"

2. Намет, де пригощали пловом кримські татари

3. Намет умовного референдуму, де учасники голосували за "Приєднання Чорноморського флоту Росії до флоту України" або ж проти

4. Великий екран, який транслював звернення студентів Волині до дня окупації півострова, а також відео про актуальні проблеми регіону, зокрема, фільм "Крим обезводнення", показ якого відбувся за сприяння Кримськотатарского Ресурсного Центру та благодійного фонду "Мир і Ко".

За словами голови ГО "Студентська Рада Волині" Віталія Сніжка, час іде, а питання Криму все більше забувається.

"Наша громадська організація наголошує на тому, що деякі речі не можна забувати. Потрібно робити щось голосне, щоб люди пам'ятали. Поки український Крим не визнаний російським міжнародною спільнотою, і боротьба ще триває", – мовив він.

Нагадаємо, саме 16 березня в 2014 році нелегітимний сфальшований псевдореферендум про статус Криму із заздалегідь сформованими результатами та завищеною явкою. Результати цього «референдуму» не були визнані ні Україною, ні міжнародними інституціями.

«Крим — це Україна» в Луцьку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, крим, Відео T1.ua
В тему