Відео

У Рівному мати з дочкою живуть на вулиці, бо у притулку над ними знущались

У Рівному мати з дочкою  живуть на вулиці, бо у притулку над ними знущались

В Рівному, на вулиці Чорновола, дві бездомні жінки сплять прямісінько на вулиці і категорично відмовляються йти до притулку.

Про це розповіла рівнянка, косметолог Таліна Тодос.

«Історія про Зою та Юлію.

Навіть не знаю з чого почати…

Центр міста, вул.Чорновола, поруч Нова Пошта 2, під будинком сидять дві жінки, на дворі вітер, моросив дощ. Зробила чай на роботі, винесла попити гарячого.

– Спаси Господи! – відповіла бабуся.

– Як Вас звати? Звідки Ви? Можливо потрібна допомога? – запитала я.

– Я Зоя, а це , – повернулась до жінки поруч,- Моя донька Юлія, ми з Харкова родом. Ні, дякую, нам нічого не потрібно, – відповіла бабуся і тремтячими руками взяла чай.

…. Я сходила в супермаркет і купила продукти, повернувшись віддала для старенької, слово за слово…і почула історію, яка ще довго стискатиме до болю моє серце.

Бабуся Зоя і її донька Юля, все життя прожили в Харкові. Юля – інвалід другої групи ще з дитинства, проблеми з зором, мали комунальну квартиру, яку дав завод, де бабуся Зоя пропрацювала все життя. Не знаю, як так склалось, але зі слів жінок, вони не приватизували квартиру, а коли питання стало про приватизацію (квартира до речі в центрі Харкова), їм вирішили допомогти далекі родичі це зробити, і так допомогли, що Зоя і Юля опинились на вулиці.

Далі жінки поїхали в Київ, там жили у соцпритулку, пенсію Юля і бабуся не отримували, бо також знайшлись «добрі люди», які і на цей мізер поклали своє око і ще били до того ж. Бабуся каже, що з притулку тікали, так як на вулиці боялись жити, жили на подвір’ї Київської Лаври….

Далі знову помандрували…. Гощанський монастир, прожили два тижні, допомагали вибирати картоплю, далі переїхали в Рівне, трохи побули в Корці, Дермані, бабуся казала , що спали на подвір’ї , а назад в Рівне ішли пішки, дійшли з Дерманя до Мізоча.

В монастирях їх наразі не приймають, так як зараз карантин, зупинились поки тут , під будинком….

Я пропонувала завезти їх у соціальний притулок, але не змогла переконати , так як, бабуся категорично відмовилась, сказала, що краще спати на вулиці, або під монастирем чи церквою, чим бути у таких місцях….»

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, безпритульні
В тему