Відео

З COVID-лікарні у Нікополі вивезли напівголого пацієнта

З COVID-лікарні у Нікополі вивезли напівголого пацієнта

У Нікополі на Дніпропетровщині напівголого чоловіка вивозили з лікарні для хворих на COVID-19. Він весь тремтів і був у шоковому стані, не розумів, куди його везуть.

Інцидент зафіксував на відео волонтер Ігор Радченко. На записі, оприлюдненому 7 грудня, видно, що пацієнта завантажують в автомобіль швидкої допомоги. За словами волонтера, на чоловікові – лише тонка майка, памперс і домашні капці, пише 24 канал.

"На вулиці вітер і мінусова температура, -2 або -5 градусів. Він був блідий і тремтів від холоду, повністю в шоковому стані й не розумів, що відбувається. На ньому був катетер на руці і з памперса по землі пленталася система катетера для сечі. Його вивозили з приймального покою лікарні №1 без маски, без супроводу, і це з лікарні, де лікують хворих на COVID-19", – написав Радченко під відео.

На питання волонтера, де речі пацієнта й чи збираються його везти в такому вигляді, медсестра з лікарні сказала звертатися на гарячу лінію й зачинила двері автомобіля.

"Медсестра зі швидкої, яка приймала хворого, сама була в шоці. Вона закутала його в тоненьке одноразове простирадло для операцій", – розповів він.

Радченко закликав знайти рідних або близьких чоловіка і притягнути до відповідальності працівників медзакладу. Волонтер додав, що пацієнт назвав себе Миколою Дозорцем з міста Марганець, але не знав, куди й чому його везуть.

Як перевозили пацієнта в Нікопольській лікарні №1: відео

Що сказали у лікарні

Згодом інцидент у Нікопольській лікарні №1 прокоментували активістам із ГО "Прихист". Очільник відділення для хворих на коронавірус у цій лікарні Олександр Саморуков заявив, що людину, яка допустила таке ставлення до пацієнта, звільнять негайно.

"Я навіть не буду виправдовуватись. Людина, яка допустила таке, буде звільнена негайно. Це не припустимо! Будуть зроблені всі висновки, і надалі такого не може бути, навіть при температурі +20 градусів", – наголосив він.

Саморуков також додав: чоловік з відео – справді колишній пацієнт лікарні, його лікували від двосторонньої пневмонії. Коли ж він отримав негативний тест на COVID-19 (він не був інфікований), його перевезли для лікування за місцем проживання.

"У чоловіка були всі речі, одяг, пакети з ліками... Далі дії робітниці лікарні я коментувати не можу, бо це нонсенс, не може звичайними словами прокоментувати й дії молодшого персоналу… Скажу одне – чоловіка таки в швидкій зігріли, доправили до місця призначення, попросили вибачення у рідних", – додав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, чоловіки, Надзвичайні події
В тему