Відео

Волинський бурштин продали на 4 мільйони гривень

Волинський бурштин продали на 4 мільйони гривень

У Луцьку відбувся другий аукціон з продажу бурштину, який видобуло КП «Волиньприродресурс». Вторгували 4 мільйони гривень.

Про це пише в Facebook голова облради Григорій Недопад.

«Тепер законний видобуток бурштину не тільки наповнює бюджет громади Волині – вирішено ще й дуже болісну екологічну проблему! Адже заснування комунального видобувного підприємства зупинило нелегальні варварські розкопки. В минулому залишились вщент зруйновані гектари лісів. На знищеній території вирівняли і удобрили грунт, там уже висаджено молодий ліс».

«КП «Волиньприродресурс» за короткий термін роботи стало успішним прикладом для всієї країни. Природні багатства більше не йдуть в кишені незаконним угрупуванням, а працюють для громади Волині. Кошти від збуту видобутого бурштину спрямовуються до бюджету і використовуються для поліпшення добробуту волинян. Обсяг доходів від продажу бурштину на другому відкритому аукціоні сягнув більше 4 млн грн».

«Учасниками аукціону стали не тільки українські підприємства, але і представники багатьох країн світу, адже торги відбуваються відкрито, надійно, із дотриманням всіх норм законодавства. «КП «Волиньприродресурс» розробляє надра без шкоди для довкілля, територія охороняється від незаконних втручань. Підприємство працює, а громада має надійне і законне джерело, яке наповнює бюджет і підтримує Волинь навіть в кризових умовах коронавірусу», - написав Недопад.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, бурштин, економіка
В тему