Відео

Не вистачає маршруток: жителі сіл Луцької ОТГ скаржаться на транспортне сполучення

Не вистачає маршруток: жителі сіл Луцької ОТГ скаржаться на транспортне сполучення

На Волині мешканці сіл, які увійшли до складу Луцької ОТГ, скаржаться на проблеми доїзду до міста. Зокрема, у деяких віддалених селах є лише два рейси на день: ранковий і вечірній.

Заборольський сільський голова Валерій Боярський каже, не вистачає маршрутів за напрямком Одеради-Городок-Сьомаки, – повідомляє Суспільне.

Тут є лише по одному ранковому та вечірньому рейсу. Потрібно ще хоча б по одному додатковому, - каже сільський голова. Така ж ситуація по Боголюбах. Між Боголюбами та Заборолем взагалі не має маршрутного сполучення, - додає Валерій Боярський.

Марія Прус, жителька села Сьомаки, щодня їздить на роботу в Луцьк.

«Багато людей працює у Луцьку з нашого села, останній рейс йде о 18:30. Та й, навіть коли робота завершується о 18:00, все одно не встигаєш на маршрутку», – розповідає жінка.

Керівник міського управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов каже, що з перевізниками ведуть перемовини. Також триває виготовлення електронних квитків для пільгових категорій та учнів шкіл, які проживають у селах Луцької ОТГ.

Щоб розв'язати проблему транспортного сполучення, у міській раді будуть спиратися на мережу приміських автобусів, які вже курсують за цими напрямками. Залучатимуть й тих перевізників, які уклали договори з облдержадміністрацією, - каже Володимир Степанов.

Нагадаємо, до Луцької ОТГ приєднали 31 населений пункт Заборольської, Княгининівської та Жидичинської рад, де проживає понад 20 тисяч жителів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, транспорт, громадський транспорт
В тему