Відео

На Дніпропетровщині 172 людини потрапили в трудове рабство

На Дніпропетровщині 172 людини потрапили в трудове рабство

На Дніпропетровщині 172 пацієнта тринадцяти "реабілітаційних центрів" потрапили в трудове рабство.

Соціально незахищених людей вербували, силою утримували в "центрах" і примушували до важкої роботи на території Дніпра. Гроші за працю постраждалих отримували тільки зловмисники, повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

У "центрах реабілітації" літніх людей, пацієнтів з інвалідністю, алкогольною і наркотичною залежностями змушували безкоштовно виконувати чорнові роботи. Зараз потерпілих звільнили, вони знаходяться під наглядом медиків і працівників соціальних служб.

Правоохоронці провели обшуки на території 13 "центрів", у місцях проживання та транспортних засобах членів злочинної групи. Були вилучені мобільні телефони, гроші, блокноти з робочими записами, паспорти утримуваних громадян, печатки та документи благодійних організацій, кредитні картки, які вказують на протиправну діяльність.

Наразі за допомогою батальйону поліції спеціального призначення затримані дев'ять фігурантів справи. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру в торгівлі людьми.

Затримання пройшло за участю батальйону поліції спеціального призначення Пресслужба ГУНП в Дніпропетровській області

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, поліція
В тему