Відео

У Луцьку в дитячій поліклініці - 200 людей в черзі до одного лікаря

У Луцьку в дитячій поліклініці - 200 людей в черзі до одного лікаря

У Луцькій міській дитячій поліклініці батьки з дітьми намагаються потрапити на прийом до лікарів для проходження медогляду.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільного".

Директорка медзакладу Оксана Лєщинська каже: перед навчальним роком у поліклініці завжди збільшується кількість відвідувачів. Цього року охочих пройти медогляд більше через тривалий карантин.

"Були заборонені під час карантину медичні огляди. То зараз наш один лікар, ми порахували, має приймати понад 200 людей у день. Це – неможливо. Ми ведемо на даний час розмову з управлінням освіти щодо відтермінування цих оглядів хоча би на деякій час", - каже директорка поліклініки.

У реєстратурі дві медсестри видають талони на прийом до вузькопрофільних лікарів та педіатрів. Записатися до лікаря телефоном, розповідає мама Анастасія Шуляк, нереально: "Ми не можемо потрапити другий місяць до хірурга. Бо дитину в садок не беруть без хірурга".

Директор луцької школи №26 Іван Леуш розповів Суспільному, що 1 вересня довідка про медогляд обов’язково має бути у першачків: "Батьки пізно згадали, що у них є діти, але ми будемо рекомендувати їм пройти медогляд протягом вересня місяця. Є діти в кого медогляд закінчується у вересні, в жовтні, то їм ще не потрібно його проходити".

Як розповіла начальниця Луцького відділу освіти Зіновія Лещенко, сьогодні 25 серпня, директорам луцьких шкіл повідомили про відтермінування медоглядів усім учням, окрім першокласників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, лікарня, діти, Відео T1.ua
В тему