Відео

На Волині протестують далекобійники

На Волині протестують далекобійники

Біля пункту пропуску "Ягодин" знову черги з вантажівок.

Далекобійники на 4 години перекрили рух транспорту, вимагали належного облаштування пункту пропуску та упорядкування черги, - повідомляє "Суспільне Волині".

Водії розповідають, минулого тижня вже влаштовували акцію протесту.

"Тоді місцева влада обіцяла навести порядок. Але порядку і досі нема", - каже далекобійник Чернігова Володимир Єгорченко.

Головна вимога протестувальників: встановлення контролю над чергою для перетину кордону. "Щоб всі стояли в черзі, крім вантажівок з вантажем, який швидко псується та небезпечних вантажів. Для решти — єдина черга", - розповідає далекобійник.

Також водії просять облаштувати туалети та смітники на узбіччі дороги та прискорити митне оформлення.

Зі слів виконувача обов'язків начальника митного посту "Ягодин" Михайла Бурдейна, українська сторона щоденно радиться з колегами-поляками, щоб зменшити термін очікування в черзі далекобійників. Станом на 4 серпня у черзі стоять 450 вантажних автомобілів.

"На час карантину у них не працюють ні зелений, ні червоний пас. Всі заїжджають на вантажну смугу. Тому створюються черги. Щоб ви собі розуміли: ми беремо 100 машин. А поляки 190-210" - каже виконувач обов'язків начальника митного посту.

Орієнтовно о 18:00 3-го серпня рух транспорту на митному переході “Ягодин” розблокували як на в’їзд, так і на виїзд. Якщо вимоги далекобійників не виконають до наступного тижня, кажуть водії, знову влаштують акцію протесту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: акція протесту, митниця, Волинь
В тему