Відео

Помер 39-річний чоловік, бо медики відмовили йому у лікуванні

Помер 39-річний чоловік, бо медики відмовили йому у лікуванні

У Харкові помер 39-річний чоловік, якому медики не надали допомогу, тому що у пацієнта був коронавірус.

Про це пишуть "Факти ICTV".

Чоловіка госпіталізували у 22-у лікарню з високою температурою. У нього був кашель і підтверджений COVID-19. Через кілька днів після лікування у нього стався важкий інсульт. 

Він розповів, оскільки 22-я лікарня не займається профільним лікуванням інсультів, то пацієнта вирішили перевезти в іншу клініку. На спеціальній машині швидкої допомоги для заражених коронавірусом його привезли в одну лікарню Харкова. Але його там приймати відмовилися, тому що у нього COVID-19.

Після цього медики повезли чоловіка в іншу лікувальну установу, але там теж його не прийняли, хоча всі умови були. На цей раз відмову мотивували тим, що він із райцентру області, а це міська лікарня. Лікарі сказали, що треба його вести в райцентр.

Через те, що чоловіка возили туди-сюди цілий день він впав у кому прямо в машині швидкої допомоги. Після цього лікарі швидкої змушені були повернутися в інфекційне відділення лікарні, де пацієнта поклали в реанімаційне відділення і під'єднали до апарату ШВЛ.

Спочатку чоловік лікувався від коронавіруса в Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні №22, однак під час лікування у пацієнта стався інсульт. Протягом усього дня його возили з клініки в клініку, однак жодна лікарня не погодилася допомогти чоловікові.

В лікарні №7, куди направили чоловіка після інсульту, відмовилися приймати пацієнта, тому що їм заборонено працювати з хворими на коронавірус. Заступник харківського міського голови з питань охорони здоров'я Світлана Горбунова-Рубан пояснила, що міська клінічна лікарня №7 не могла прийняти хворого, тому що це не було погоджено і суперечить наказами.

"Керівництво обласної інфекційної лікарні порушило елементарні правила переведення хворих з лікарні в лікарню. Якщо у них виникла підозра по якомусь іншому захворюванню, яке вимагає переведення хворого в іншу лікарню, як мінімум, це узгоджується з тією лікарнею, в яку людину треба перевести", — сказала Горбунова-Рубан.

При цьому, за словами чиновниці, не можна возити по місту людину з інсультом без попередньої домовленості з лікарнею.

"Клінічна лікарня №7 не має права приймати хворих з Covid-19. Це на рівні національного законодавства, це практично багатопрофільна лікарня. Вони за наказом не мають права приймати цих людей", — сказала вона.

Лікар цієї лікарні проконсультував хворого і констатував у нього легку форму інсульту, яку за словами чиновниці, "можна навіть лікувати вдома".

"Дав йому всі необхідні призначення і мова про переведення взагалі не йшла", — додала вона.

Однак 24 липня чоловіка поховали. У нього залишилася дружина і дворічний син. Причиною смерті вказали ішемічний інсульт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, смерть, коронавірус, Надзвичайні події
В тему