Відео

В Одесі намагаються підняти затонулий танкер

В Одесі намагаються підняти затонулий танкер
В Одесі з затонулого танкера Delfi вилилися нафтопродукти.

24 липня судновласник знову намагається підняти танкер. Про це повідомляє компанія P&O Maritime Ukraine, яка бере участь у буксирі танкера. 

Попередня спроба підняти судно виявилась невдалою, оскільки в одного з буксирів обірвався трос. 

До Delfi підійшли два буксири, які спробують підняти танкер. Також до судна має підійти катер зі спеціалістами, які закріплять сталеві канати. Після того, як обидва буксири будуть готові, вони мають почати тягнути танкер.

Як повідомляє одеське видання «Думская» з посиланням на заступника очільника Державної екоінспекції Одещини Віталія Караулова, зранку з танкера вилилися нафтопродукти.

«О 9:00 фахівці відомства виявили пляму площею майже 7,5 тисяч м². Бонові загородження не змогли запобігти розливу: вони неправильно встановлені й опускаються під воду, пропускаючи верхній шар води з плівкою», — йдеться у повідомленні.

О 13:05 пляма рухалася в напрямку берега.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що з 27 липня операція щодо підняття танкера Delfi переходить під контроль Адміністрації морських портів. Втім він доручив очільнику Одеської області Максиму Куцому у неділю, 26 липня, провести засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та визнати ситуацію з танкером техногенною катастрофою.

«Щоб дати можливість АМПУ рухатись за пришвидшеною процедурою і не втрачати час на бюрократичні процедури», — пояснює Криклій.

Він також прокоментував інформацію про проведення тендеру щодо підняття танкера у жовтні. За його словами, Адміністрація морських портів оголосила стандартну процедуру, відповідно до законодавства. Проте з 26 липня АМПУ «отримає всі необхідні інструменти для скорочення процедур».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, нафта, аварія
В тему