Відео

Фільм «Земляни», який вимагав рекламувати терорист у Луцьку: про що він

Фільм «Земляни», який вимагав рекламувати терорист у Луцьку: про що він

Фільм "Земляни" 2005 року розповідає про страждання тварин, їхню експлуатацію у сфері моди, промисловості, а також медичних  досліджень.

Стрічку зняв режисер-зоозахисник Шоном Монсоном. Закадровий текст читає Хоакін Фенікс (фільм "Джокер"). Саундтрек для фільму написав музикант Мобі.

Значна частина кадрів, за заявами дистриб'юторів, знята прихованою камерою.

Фільм "Земляни" був знятий компанією Nation Earth і став першим її проєктом. Згодом це перетворилось на трилогію. Компанія продовжила "Земляни" ще двома частинами – "Єдність" та "Істоти", робота над останньою триває. Цього року Nation Earth також випустив короткометражний фільм "Хранителі життя", присвячений проблемі лісових пожеж і кліматичних змін. Там Хоакін Фенікс зіграв лікаря.

Історія створення фільму "Земляни" така. У 1999 році письменник, продюсер і режисер Шон Монсон почав роботу над серією рекламних роликів про стерилізацію домашніх тварин. Кадри, зняті тоді в притулках біля Лос-Анджелесу, сильно вплинули на чоловіка. Незабаром це перетікло у проєкт "Земляни".

За словами авторів фільму, його створення зайняло 6 років через те, що отримувати матеріал "у цих прибуткових галузях" було складно. Спершу дистриб'ютори ігнорували "Земляни" і говорили Монсону, що проєкт "ніколи не побачить світ і його слід замести під килим".

Філь був перекладений на більше ніж 40 мов, отримав кілька нагород. Зокрема, на Artivist Film Festival, присвяченому активізму в кіновиробництві, Бостонському кінофестивалі та фестивалі в Сан-Дієґо.

Нагадаємо, однією з вимог терориста в Луцьку було, щоб президент України Володимир Зеленський записав відео, в якому закликав усіх дивитися цей фільм. Глава держави виконав цю вимогу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, тероризм, володимир зеленський, культура, кіно
В тему