Відео

Унікальну творчість волинського майстра визнали світовим надбанням

Унікальну творчість волинського майстра визнали світовим надбанням

Творчість волинського майстра Анатолія Бойка визнали світовим надбанням людства. Техніка розпису металом по яєчній шкаралупі виявилася унікальною й досі невідомою в жодній країні.

Чоловік здобув свідоцтво про світовий рекорд у рідному Володимирі-Волинському на свій 50-й день народження. Про унікальні шедеври українського майстра пише 24 канал.

Неповторна техніка

За 10 років майстер Анатолій Бойко створив понад 700 шедеврів. Нині його техніку визнають і у світі. Він майстерно оздоблює яєчну шкаралупу металом, проте секретами своїх робіт Анатолій на широкий загал не ділиться. Чоловік майже обійшов закони фізики, адже під час оздоблення шкаралупи під металом та камінням не тріскає.

Кожна робота унікальна та не схожа на іншу. Анатолій не лише оздоблює шкаралупу. У своїх роботах також використовує техніку витяжки яєчної шкаралупи, а це доволі довготривалий процес. Завдяки цій техніці шкаралупу висотою в 9 сантиметрів розтягує в 11 разів.

Роботи майстра по цілому світу

Роботи майстра виставлялися в багатьох областях, також вони є в музеях і приватних колекціях багатьох країн, навіть у Японії. Зараз їх виставили в рідному місті чоловіка – Володимирі-Волинському.

Техніка розпису металом по яєчній шкаралупі є унікальною й досі невідомою в жодній країні

За фахом Анатолій Бойко – різьбяр по дереву, а загалом володіє 19-ма техніками народного мистецтва. Але саме світову славу йому принесла інкрустація металом яєчної шкаралупи. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: культура, Волинь, Світ
В тему

Останні матеріали