Відео

Медогляд під час карантину: що варто знати

Медогляд під час карантину: що варто знати

Попри каарнтин першокласники та абітуруєнти обов’язково повинні пройти медогляди.

Про це Суспільному Волині повідомила директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

"У березні, через запровадження карантину медогляд, було призупинено. Нині, через збільшення потоку відвідувачів, у дитячій поліклініці Луцька відновили профілактичні огляди", – каже Оксана Лєщинська.

Усім, хто приходить у поліклініку, при вході вимірюють температуру. Біля кабінетів у коридорах розмітка.

У поліклініці нині багато абітурієнтів. У медзакладі кажуть: випускники шкіл виготовляють довідки у ВУЗи.

Батьків медики просять користуватися попереднім записом, щоб уникнути скупчення. Лікарка Людмила Ляшук розповіла: нині веде прийом пацієнтів у звичному режимі із дотриманням карантинних вимог.

«У першу чергу дитина має потрапити до свого лікаря, із яким заключила декларацію. Далі – лікар скеровує до потрібних спеціалістів: окуліст, стоматолог, хірург і за потреби – ортопед», – каже педіатр.

Лікарка Людмила Ляшук додає: проходити медогляд тим дітям, які не йдуть до першого класу, потрібно за графіком: «86-та форма видається раз у рік. Якщо дитина проходила медогляд у жовтні-листопаді, то цей медогляд вона має пройти до жовтня-листопада. Абсолютно не потрібно дітям інших вікових груп бігти до першого вересня і отримувати ці довідки».

Нагадаємо, наприкінці червня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що діти мають пройти обстеження у певних лікарів перед початком навчального року, зокрема отримати довідку про пробу Руф’є.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали