Відео

У Києві дев'ятий день протестують волинські гірники

У Києві дев'ятий день протестують волинські гірники

Волинські гірники 9 день беруть участь в акції протесту шахтарів у Києві.

Про це повідомив нардеп Михайло Волинець, пише "Буг".

Днями відбулась зустріч делегації від протестуючих шахтарів в Міністерстві енергетики.

Гірники зібралися біля будівлі Міністерства енергетики, де 8 липня відбулася нарада щодо зобов’язання учасників енергоринку, «Центренерго» використовувати українське вугілля – забезпечити роботою українські вугледобувні підприємства.

“Президент надав високі повноваження в.о міністра енергетики Ользі Буславець напрацювати необхідні рішення для вирішення шахтарських питань для затвердження їх Кабміном. Проте, шахтарі не припинять протест, поки їхні вимоги не задовольнять”, – йдеться в дописі.

Шахтарі з різних регіонів України, у тому числі шахтарі «Волиньвугілля», приїхали під стіни Офісу президента з вимогою виплатити заборгованість по зарплаті, яка станом на 1 липня становила понад 1,2 мільярда гривень, розповідає Волинець.

Також гірники вимагають, зобов’язати Фонду державного майна України, ПАТ «Центренерго», ДП «Держвуглепостач», ДП «Калуська ТЕЦ-Нова» повністю розрахуватися із державними вугледобувними підприємствами за отримане вугілля, зокрема, із ДП «Львіввугілля» (353 мільйони гривень), ДП «Первомайськвугілля» (177 мільйонів гривень), шахтами імені М.С. Сургая (94 мільйони гривень), «Південодонбаська №1» (260 мільйонів гривень), «Краснолиманська».

Серед інших вимог:
- звільнення від виконання обов’язків голови профільного комітету Верховної Ради України Андрія Геруса, дії якого призвели до штучної кризи в енергетиці та притягнути його до кримінальної відповідальності за розвал енергетичної галузі України.
- заборона імпорту електроенергії та вугілля газових марок із країни агресора — РФ, а також із Білорусі;
- відновлення роботи блоків теплових електростанцій, які були переоснащені з антрацитового вугілля на вугілля газової групи.
- виведення шахт із простою, забезпечення їх стабільної роботи.

“В перемовинах у Міненерго намітився рух в позитивному напрямку. До 17.00 «Центренерго» має подати до міністерства свої пропозиції щодо можливості закупівлі підприємством українського вугілля”, – додав Волинець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, Волинь, акція протесту, шахти
В тему