Відео

У Києві затримали злочинну групу, яка грабувала приватні будинки

У Києві затримали злочинну групу, яка грабувала приватні будинки

У Київській області банда зловмисників вчиняла розбійні напади на приватні будинки.

Про це інформує поліція Києва.

До складу банди входили четверо чоловіків, двоє з них - іноземці, більшість з яких мають судимість.

Грабіжників затримали "на гарячому", уночі 30 червня, коли вони напали на будинок жінки-підприємиці, погрожуючи зброєю, зв’язали її. Після цього зловмисники намагалися поцупити сейф із грішми і коштовностями. 

Утім через кілька хвилин після надходження повідомлення про вчинення злочину нападників затримали спецпризначенці. Серед затриманих - двоє українців та двоє громадян Грузії. Троє із них уже судимі, зокрема, 42-річний іноземець має судимість за вбивство на території своєї країни, його 43-річний співвітчизник - за незаконне зберігання зброї, а 62-річний українець - за скоєння майнових злочинів.

"Сьогодні вночі завершено багатотижневу кропітку роботу, яку проводила поліція Києва, карний розшук, слідчі підрозділи. З допомогою спецпризначенців КОРДу затримано організоване етнічне угрупування, члени якого займалися розбійними нападами на будинки громадян. Взагалі ми підозрюємо їх у скоєні кількох епізодів злочинної діяльності на території Києва та Київської області.

Останній злочин вони скоїли у Києво-Святошинському районі, де напали на будинок жінки-підприємиці: погрожуючи зброєю, зв’язали її та заволоділи грошима і коштовностями", - прокоментував начальник київської поліції Андрій Крищенко.

Під час обшуків у зловмисників правоохоронці вилучили вогнепальну зброю, ювелірні вироби, знаряддя для злому замків, пластикові стяжки та низку інших предметів, які можуть бути речовими доказами в інших злочинах. Усі речові докази направили для проведення експертизи.

За фактами розбійних нападів розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) та ст. 257 (Бандитизм) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також наразі перевіряється їхня причетність до скоєння аналогічних злочинів у Києві та встановлюються їхні можливі спільники.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, пограбування, поліція
В тему