Відео

Розбиті яйця та димові шашки: під Офісом Президента відбулися сутички

Розбиті яйця та димові шашки: під Офісом Президента відбулися сутички
Біля Офісу президента на мітинг зібралися прихильники партії проросійського блогера Анатолія Шарія, а з іншої сторони — представники «Демократичної сокири», Національного корпусу, С14 та «Соколу».

Про це повідомляє hromadske.

Прихильники Шарія просять «захистити від нападів простих людей». Вони скандували: «Вова, выходи».

Між прихильниками Шарія та представниками «Демократичної сокири» та Національного корпусу стояли правоохоронці.

Прихильники проросійського блогера Шарія на мітингу біля Офісу президента, Київ, 17 червня 2020

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко розповів, що поки ситуація стабільна. За порядком слідкує поліція Києва, Нацгвардія, поліція діалогу.

«Була одна ситуація — кидання яєць одних мітингувальників в інших. Неприємно, але без тяжких наслідків, забруднили підлогу», — розповів речник.

За його словами, на мітинг прийшло близько пів тисячі прихильників.

Згодом з-під Офісу президента випустили мітингарів від партії Шарія, але представників «Демократичної сокири», Нацкорпусу не випускали, вони пішли штурмом.

У поліції зазначили, що таким чином хочуть не допустити сутичок між представниками різних акцій. У поліції діалогу запевнили, що з Банкової випустять усіх, але поступово.

Під час мітингу прихильників проросійського блогера Шарія та їхніх опонентів сталися сутички. Поліцейські не випускали націоналістів з-під будівлі Офісу президента, і вони пішли штурмом.

Прихильники Шарія пішли до МВС, по дорозі їх зустріли опоненти. Інцидент стався на вулиці Лютеранській за 100 метрів від Офісу президента.

Кілька осіб хотіли зірвати прапори учасників акції. Противники мітингу також кинули димову шашку, поліція відреагувала на такі дії досить жорсткими затриманнями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: мітинги, анатолій шарій, київ, Україна
В тему