Відео

Тим, хто заплатив за пробне ЗНО, повернуть гроші

Тим, хто заплатив за пробне ЗНО, повернуть гроші

В Україні учасникам пробного Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) повернуть гроші - від 138 до 150 гривень.

Профільні відомства готують порядок повернення коштів.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства освіти і науки.

Повідомляється, що за дорученням президента Володимира Зеленського учасникам пробного ЗНО 15 і 17 червня повернуть гроші через неможливість проведення тестування в школах. У зв'язку зі зміною формату Міносвіти і Мінфін готують порядок повернення коштів.

Зазначимо, що пробне ЗНО є добровільною і платною послугою, вартість одного тестування становить від 138 до 150 гривень залежно від регіону.

"Детальна інформація про повернення коштів учасникам пробного ЗНО буде розміщено на сайтах МОН та Українського центру оцінювання якості освіти, після офіційного погодження", - йдеться в повідомленні.

Пробне ЗНО можна буде пройти двома способами

Пробне Зовнішнє незалежне тестування (ЗНО) можна буде пройти двома способами. Крім виконання завдань, є можливість отримати паперові зошит і бланки та заповнити їх вдома.

На сьогодні Міністерство освіти і науки прийняло рішення провести пробне ЗНО дистанційно. Перший спосіб передбачає тестування через особистий кабінет на сайті центру оцінювання якості освіти, не виходячи з дому.

Якщо немає можливості зробити це через особистий кабінет, то дитина має прийти до закладу освіти, де мало пройти пробне ЗНО. Там її зустріне інспектор, який передасть зошит з формою і зі всіма завданнями. Зробить ці завдання вдома, і потім вже надішле це на перевірку.

Рішення було прийнято у зв'язку з великою кількістю дітей, які зареєструвалися на пробне ЗНО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, зно, Відео T1.ua
В тему