Відео

У Києві вже вдруге погрожували підірвати міст: хто і чому

У Києві вже вдруге погрожували підірвати міст: хто і чому

У Києві 32-річний чоловік  зателефонував до поліції, аби повідомити про свій намір підірвати столичний міст Метро.

Про це пише ТСН.

Як з’ясувалося, чоловік стояв на переправі з предметом, подібним до газового балона, та пакетом. При цьому, попри погрози підірвати міст, невідомий не висував жодних вимог.

Правоохоронці перекрили рух через міст в обох напрямках, зокрема була призупинена робота станцій метро "Дніпро", "Гідропарк", "Лівобережна" та "Арсенальна". На місце події викликали слідчо-оперативну групу, вибухотехніків та інші служби. Поліціянти розпочали операцію "Грім".

Уже о 15:20 чоловіка схопила поліція. Як зазначили правоохоронці, "коли була слушна нагода", "мінувальника" відволікли за допомогою службового собаки та затримали.

До операції із затримання залучили 300 поліцейських та 100 нацгвардійців. Також була застосована бронетехніка та 10 патрульних автомобілів. Спецоперація тривала близько години, постраждалих не було.

Земля та дроти замість вибухівки

Після затримання чоловіка, правоохоронці з’ясували, що вибухівки у "мінувальника" не було, а в балоні, який той погрожував підірвати, була насипана земля.

"Там була земля, дроти якісь. Вибухотехніки оглянули - не було там вибухових речовин", - запевнили у поліції.

Наразі щодо чоловіка відкрито кримінальне провадження за статтею "Неправдиве повідомлення про замінування".

Три сотні правоохоронців, а ще поліцейські катери та бронетехніка. Так у Києві затримували чоловіка, який погрожував підірвати міст через Дніпро. Він сам подзвонив у поліцію. Міст Метро закрили для автомобілів, пішоходів  та метрополітену майже на дві години. З чоловіком працювали психологи.

Що відомо про псевдомінувальника?

Чоловік, який "замінував" міст Метро у Києві, - мешканець містечка Вишневе, що поблизу столиці. Йому 32 роки.

Так, "підривника" звуть Віталій, а до адміністративної відповідальності один раз він притягався у вересні 2018 року через те, що встановлював на Хрещатику незаконні атракціони – "Боксерську грушу" та "Турник". А перший протокол на нього було складено ще у липні 2009 року – за незаконну торгівлю з рук, тоді йому присудили штраф у 17 гривень.

Під час затримання Віталій плакав і скаржився на побутові труднощі, однак чітко пояснити свою проблему не зміг.

Також стало відомо, що особа, яка дзвонила і повідомляла про мінування, ображала оператора, обзивала його. Особу власника телефона встановили, утім він заявив, що телефон в нього вкрали кілька місяців тому. Повідомлення про замінування з цього телефона надходять вже не вперше.

Наразі затриманого доправили до управління поліції, викликано медиків, зокрема, бригаду психіатричної допомоги.

Нагадаємо, це вже друга погроза замінувати міст Метро у Києві упродовж року. Торік у вересні колишній військовий Олексій Белько зупинився серед мосту Метро на легковому автомобілі і почав викрикувати, що планує підірвати міст. Стріляв у повітря. Тоді також розгорнули масштабну спецоперацію. Чоловіку дроном доправляли рацію, на мосту чергували снайпери та броньована техніка. Розслідування справи триває досі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, замінування
В тему

Останні матеріали