Відео

На Волині виписали з лікарні першу «важку» пацієнтку з COVID-19: місяць на ШВЛ

На Волині виписали з лікарні першу «важку» пацієнтку з COVID-19: місяць на ШВЛ

З Волинської обласної клінічної лікарні, відділення для «важких» хворих на коронавірус,  виписали 84-річну жінку.  Пані Марія захворіла на COVID-19 ще у березні. В реанімації, під апаратом штучної вентиляції легень пацієнтка пролежала 29 днів.

Про це повідомляє Суспільне. Волинь.

Пані Марія розповідає, захворіла в березні. З високою температурою її госпіталізували в Нововолинську лікарню. 13 березня потрапила до реанімації обласної клінічної лікарні. Де підчепила коронавірус, каже не знає: «Так нічого не боліло, тільки температура була 38 - не можна було збити. Викликала швидку. І швидка мене забрала в лікарню».

Нині лікарі наперебій фотографуються з колишньою пацієнткою.

Результати тестів на COVID-19 у неї від’ємні, розповів завідувач пульмонологічного відділення медзакладу Олег Яковенко: «: Багато хто має супутні захворювання. Є пацієнтка зі стенокардією, ми її лікуємо згідно протоколу не від коронавірусу, а згідно протоколу ішемічної хвороби серця. Є пацієнт, який має тромбоемболію легеневої артерії. Ведемо його згідно протоколу. Тому все персоніфіковано».

Пані Марія вже поїхала додому з лікарні. Після смерті чоловіка, - каже, живе одна. За пенсіонеркою доглядають місцеві соцпрацівники.

Цього тижня з інфекційного госпіталю обласної лікарні виписали 8 пацієнтів з COVID-19, які одужали. З часу створення відділення – 40 пацієнтів вже поїхали додому. Нині у стаціонарі перебуває понад 30 хворих на коронавірус, ще 5 в реанімації під апаратами ШВЛ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, лікарня, коронавірус
В тему