Відео

Наслідки карантину: на Волині фермер втратив 20 тонн овочів

Наслідки карантину: на Волині фермер втратив 20 тонн овочів

На Волині фермер Руслан Хомич зазнав значних втрат через карантин – 30% врожаю із вирощених овочів пропали.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, ринки і ярмарки у Луцьку та області припинили роботу 16 березня. 30 квітня у обласному центрі луцькі лепутати дозволили відновити роботу сільськогосподарським ярмаркам.

Нині вирощені в господарстві моркву, капусту та буряк фермер зберігає в холодильних кімнатах. На підтримку температури в них потрібно 10 тисяч гривень щомісяця, каже підприємець.

"Відкриття ринків не вирішує проблему збуту продукції, оскільки є сезонний попит на певні види овочів і зараз закінчився високий сезон", - каже Руслан Хомич.

Фермер каже, городину навіть попри карантинні послаблення не має куди подіти: "Овочі вирощені за європейськими стандартами, але на жаль, вони нікому не потрібні. Цього року ми взагалі думаємо, чи сіяти борщовий набір."

Овочі, які у холодильники не вмістилися псуються. Частину городини Руслан Хомич мусить викидати на смітник. Утилізував вже 30% цьогорічного врожаю.

Фермер звернувся по допомогу до чиновників з департаменту агропромислового розвитку Волині. Там господарю порадили збувати городину, поки не зіпсувалася, через інтернет.


"Найбільша проблема в тому, що зараз весна. Карантин, не було такого ринку збуту, як традиційно, тому що більшість фермерів збувають на ярмарках і на ринках, а вони були закриті. Сьогодні вранці я говорила з Русланом Хомичом, ми попередньо пропонували є такий сайт асоціації міст, багато виробників включилися в нього і мали реалізацію", - розповіла заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин.

На Волині 150 тисяч особистих селянських господарств, понад 600 фермерських господарств, розповідає заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин. Каже, через карантин більшість з них втрачають прибутки та не можуть збути вирощену продукцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, карантин, сільське господарство
В тему