Відео

У Тернополі зарізали студента з Африки, батьки не прилетіли на похорон

У Тернополі зарізали студента з Африки, батьки не прилетіли на похорон

У Тернополі поховали 24-річного студента з Демократичної Республіки Конго.

Ерітьє Люсамбу Каємбе навчався у ТНЕУ. Поховання відбулося 21 травня, на 23 день після його трагічної смерті, пише Нова тернопільська газета.

Рідні загиблого довго вирішували питання поховання. Спершу думали транспортувати тіло на батьківщину, але на це потрібні величезні кошти, до того ж нелегко здійснити в час пандемії. Водночас через карантин і відміну авіаперельотів батьки Ерітьє не змогли прибути в Україну й попрощатися з сином. У Тернополі навчається сестра загиблого Ашлей Грейс, тож вона поховала брата при підтримці друзів із Конго, викладачів і церковної спільноти.

Ерітьє помер від поранення ножем у ніч на 9 травня в квартирі на вул. С. Будного в обласному центрі, яку він винаймав. У вбивстві підозрюють Соломію Т. із Великого Глибочка Тернопільського району. Тієї ночі дівчина гостювала в іноземця, після скоєного утекла на таксі додому. Нині вона перебуває у Чортківському СІЗО, днями їй виповнилося 18 років.

Прощання з Ерітьє відбулося в Будинку скорботи на вул. Микулинецькій. Пів сотні студентів із Конго прийшли провести в останню путь товариша. У багатьох були сльози на очах і важкий смуток в серці. Іноземці почергово молилися біля труни, у залі лунали африканські мелодії. Чин поховання здійснив пастор євангельської церкви «Голгофа» Джон Марке.

"Ми були знайомі з Ерітьє, якось він запросив мене на святкування Дня народження. Він був дуже хорошою людиною! Те, що сталося, — шок. Дівчину, яка це вчинила, мають посадити. У Тернополі я живу вже десять років, вперше сталася така страшна подія…" — сказав Глоді Кіналінелі з Конго.

"Знаю Ерітьє ще з Конго. Він перший подався до Тернополя, радив і мені здобувати тут освіту. Коли я прилетіла, забрав мене в аеропорту, показав, який красивий Тернопіль. Звичайно, він був неідеальний, але він мав чудову душу. Завжди допомагав нам. У мене багато приємних спогадів про нього. Не можу повірити, що його вже нема. Боляче. Ерітьє не хворів, ми не були готові втратити його. Хочемо добитися справедливості. Ми його сильно любимо. Його сім’я страждає. Крім Ерітьє, в батьків ще четверо дітей. Вони навіть не мали можливості попрощатися. Ми приїхали в Україну не померти, а вчитися", — не могла стримати сліз подруга загиблого Крістал. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, смерть, похорон, африка
В тему