Відео

Коли на Волині з’являться костюми захисту для медиків

Коли на Волині з’являться костюми захисту для медиків

За повідомленням МОЗ, костюми біологічного захисту для медпрацівників, які працюють з хворими на COVID-19, що купляли за кордоном, надійдуть до лікарень найближчим часом. Вантаж із медичними виробами уже прибув на територію України.

Розподіл медичних виробів між областями розпочнуть в понеділок. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу МОЗ 17 травня.

За словами очільника МОЗ, "у понеділок – вівторок" костюми поїдуть безпосередньо до медичних працівників у регіони.

Також під час брифінгу Степанов повідомив, що минулого тижня "НАК "Нафтогаз Україна" привезла великий вантаж із медичним обладнанням, костюмами біологічного захисту, які вже розподілили і одразу відправили в області.

Чому виник скандал із закупкою костюмів захисту? Депутатка фракції "Голос" Олександра Устінова розповіла, МОЗ закупило одноразові костюми для лікарів на 40% дорожче, ніж пропонував український виробник. Економія могла скласти 13,7 мільйона гривень. Втім, у МОЗ вважають, що ті костюми, які замовили вони принципово іншої якості. Разом з тим, після закупівлі, їх доставка чомусь затягнулась, зокрема костюми мали бути в Україні ще 1 травня. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, медицина, лікарня, коронавірус
В тему