Відео

Як подати онлайн заяву у Луцьку батькам майбутніх першокласників

Як подати онлайн заяву у Луцьку батькам майбутніх першокласників

У Луцьку цьогоріч першокласниками мають стати більше 3 тисяч дітей. У луцьку школи у 1 клас піде приблизно, така кількість, як торік.

Про це Суспільному розповіла начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко. Перших класів сформують 109.

Записати дитину на навчання можна не тільки в школу, яка закріплена до району за місцем проживання, - каже головна освітянка міста.

"Коли батьки виявляють бажання щоб дитина вчилася в іншому закладі, вважаючи, що так буде зручніше, то батьки можуть подавати заяви туди, але діти не з прив’язкою до мікрорайону можуть бути зараховані тільки на залишкові місця. Процедуру жеребкування кожна школа визначає так, як зручно: чи ящик з номерами, чи барабан, який крутиться", - пояснила Зіновія Лещенко.

У Луцьку батьки майбутніх першачків можуть онлайн подавати заяви на навчання дітей до шкіл, - розповідає директорка школи-колегіум № 11 Наталія Гаць.

Торік, каже директорка, прийом заяв тривав з 1 березня до 31 травня. Цього року процес призупинили з 12 березня у зв’язку із карантином. Відновили реєстрацію майбутніх учнів із квітня в електронній формі.

Директорка КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІ ступенів №11 – колегіум" Наталія Гаць: "Зараз ми приймаємо діток, які проживають в мікрорайоні навчального закладу, це першочергові зарахування, потім зараховуємо діток чиї сестрички та братики навчаються у нас, далі дітей працівників нашого навчального закладу."

Мама майбутнього першокласника, шестирічного Артема, Оксана Карачун розповіла Суспільному, - документи сина до школи оформила онлайн.

"Можна зайти на сайт школи, там є електронна адреса, заява, яку ми написали – так проходила реєстрація в школу. Як закінчиться карантин, то в нас буде час повністю донести документи".

У Луцькій школі №11 запланували відкрити чотири перші класи. Нині на електронну адресу закладу надійшло 84 заяви від батьків майбутніх першокласників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, школярі, школа, луцьк
В тему