Відео

На Волині 60% підприємців через карантин звільнять працівників

На Волині 60% підприємців через карантин звільнять працівників

У Волинській області приблизно 38% підприємців скорочують працівників, надалі ця цифра може сягнути 60%.

Про це йшлося під час програми «Тема дня», пише ІА Волинські новини.

Виконавчий директор Об’єднання роботодавців Волині Володимир Кривович розповів, що Федерація роботодавців України з 4 до 27 квітня проводила опитування серед дрібного та середнього бізнесу, а також потужних підприємств.

«Результати дуже невтішні. За результатами опитування, зокрема у Волинській області, близько 38% респондентів скоротили або планують у короткотерміновій перспективі скоротити свій персонал. Тобто частина з цих людей уже пішла в центри зайнятості, а частина – поки перебуває у відпустках за власний рахунок. А в довготерміновій перспективі, протягом 1–3 місяців, скорочення планують близько 60% опитаних», – повідомив Володимир Кривович.

Він додав, що прогнозоване падіння ВВП унаслідок кризи становитиме близько 4–9%.

«Ці статистичні дані збігаються зі статистикою наших іноземних партнерів, – відзначив Володимир Кривович. – Кроки, які роблять багато держав-сусідів, дозволять мінімізувати наслідки для бізнесу. Наприклад, падіння ВВП Польщі планується на рівні 1–2%. Багато наших партнерів-сусідів фактично завалюють бізнес коштами: відкриті кредитні лінії, безвідсоткові лінії, лізингові кроки. На превеликий жаль, ми, зокрема у Волинській області, повинні йти до держави, пропонувати їй ті чи інші кроки, аби врятувати бізнес. Хоча, на мою думку, повинно бути навпаки».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, карантин, звільнення
В тему