Відео

На Запоріжжі жінка місяць вмирала після пологів, а тіло її дитини зникло з моргу

На Запоріжжі жінка місяць вмирала після пологів, а тіло її дитини зникло з моргу

На Запоріжжі, Енергодарі, Олена Наумічева потрапила до лікарні у важкому стані, коли була на 8-му місяці.  Медикам не вдалося врятувати її новонароджену дитину, а сама породілля померла за 43 дні.

При цьому рідні не можуть поховати малюка, так як тіло пропало з моргу, йдеться в сюжеті ТСН.

Сестра покійної Наталя розповіла, що після пологів породіллю з важкими травмами і сепсисом доставили в реанімацію. Рідні просили доставити жінку в обласну лікарню в Запоріжжі, але їм відмовили.

Олена Наумічева

"Лікарі говорили: "Не переживайте, все добре, завтра ваша дочка встане, принесете їй супчик". Вони сиділи і пили каву", – згадувала вона.

Чоловік померлої Святослав Наумічев повідомив, що після пологів у дружини виявили серйозні проблеми зі здоров'ям та її підключили до апарату ШВЛ. Після її все ж перевезли в обласну лікарню.

Сестра покійної Наталя

У Запоріжжі Наумічевой провели кілька важких операцій, але їй ставало тільки гірше: вона втратила зір і залишилася фактично без нирок. На 43-й день в лікарні вона померла. Тільки після смерті рідні дізналися, що тіло новонародженого зникло з моргу.

Відомо, що тіло немовляти возили на розтин в Запоріжжі. Потім патологоанатоми віддали тіло під розписку медикам Енергодара, але до лікарняного моргу воно не доїхало.

Святослав Наумичев

"Щодо дитини нам дали тільки корінець, без основної довідки. Куди поділася головна довідка, ніхто не знає", – сказала сестра покійної.

У лікарні відмовилися коментувати інцидент. Про проблеми в медустанові повідомив лікар, який там працював. За його словами, в пологовому будинку катастрофічна ситуація.

"У пологовому будинку два лікаря. Вони не здатні надати необхідну невідкладну акушерську допомогу. У закладі немає операційної сестри ... хто вступає з кровотечею, треба швидко прооперувати, але це неможливо", – розповів акушер-гінеколог Микола Маєвський.

Микола Маєвський

У поліції почали розслідування відносно медичної недбалості і наруги над тілом. Але повноцінно працювати слідчі поки не можуть, тому що спочатку свої висновки повинна зробити спеціальна комісія обласного департаменту охорони здоров'я, яка через карантин ще не починала роботу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, вагітність, пологи, смерть, запоріжжя
В тему