Відео

Фермер на Одещині скоїв суїцид через знищені засухою посіви

Фермер на Одещині скоїв суїцид через знищені засухою посіви

На Одещині, Кілійському районі, селі Шевченкове, фермер Василь Сердюченко здійснив суїцид.

Міський голова Кілії Павло Бойченко  повідомив, що причина трагедії – повністю знищені засухою посіви на полях Василя Миколайовича.

Про трагедію розповіла у Facebook  українська журналістка, відомий одеський блогер Зоя Казанжи.

«Фермеру було 66 років, він мав 150 гектарів орендованої у односельчан землі. Через страшну засуху посіви загинули повністю. 900 тисяч гривень – скільки він мав виплатити людям. Василь Сердюченко залишив посмертну записку.

Мер Бойченко розповідає, що місяць тому Кілійська міська рада звернулась до президента України, Кабміну і парламенту з проханням виділити кошти невеликим фермерським господарствам на компенсацію втрат.

Жодна державна інституція не відповіла на це звернення.

4 мільярди гривень в резервному фонді закладені якраз на такі випадки – як компенсація фермерським господарствам через надзвичайну ситуацію. Але компенсації отримують доларові мільярдери-латифундисти. А черга до селян все ніяк не може дійти.

Одещина дуже потерпає від засухи. Вже більше року немає дощів, зима була безсніжною. Гинуть посіви, земля перетворилась на порох. У південних районах Одеської області планують оголосити надзвичайну ситуацію через втрату врожаю у цьому році», - пише журналіст.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, одеса, самогубство
В тему

Останні матеріали