Відео

Найважливіші цифри та факти про коронавірус за 6 травня

Найважливіші цифри та факти про коронавірус за 6 травня

У світі 6 травня зафіксували понад 3 мільйони 753 тисяч випадків коронавірусу, в Україні — 13 тисяч 184.

Загальна картина в світі та Україні по карантину станом на 15:00 6 травня

18:25 – Турецькі готелі влітку працюватимуть з обмеженнями. Вони будуть заповнені максимум на 60%, при заселенні у туристів вимірюватимуть температуру і видаватимуть маски. Також визначать карантинну зону, куди відправлятимуть постояльців з підозрою на коронавірус, пише Sabah.

18:20 – У Бельгії з 10 травня знімуть обмеження на соціальні контакти. Кожна сім'я зможе приймати до чотирьох осіб, завжди одних і тих же. Цим людям дозволять відвідувати тільки конкретну сім'ю за умови соціального дистанціювання, повідомила прем'єр-міністр Софі Вільмес.

17:35 – У Пенсильванії за дивних обставин убитий 37-річний мікробіолог Бін Лю, який був на порозі важливого відкриття щодо коронавірусу COVID-19. Імовірно, його застрелив знайомий йому чоловік, який також знайдений мертвим.

17:24 – Житомирський обласний лабораторний центр заявив, що в період з 7 по 9 травня не братиме від медустанов зразки крові для проведення ПЛР-тестів на коронавірус через високе завантаження. Виняток зроблять лише для важкохворих на коронавірус і дітей.

16:51 – Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що перша фаза пандемії в країні лишилася позаду. Однак влада вирішила продовжити обмеження соціальних контактів до 5 червня. Також ФРН допустить пом'якшення карантинних заходів.

Так, у Німеччині відкриють всі магазини без обмежень, але з дотриманням заходів гігієни, а також дозволять Бундеслізі з другої половини травня відновити матчі з виконанням низки вимог. У разі зростання кількості заражених у конкретному місці країни вводитиметься локальний карантин.

15:54 – Президент України Володимир Зеленський через пандемію коронавірусу не має наміру відвідувати парад до Дня перемоги 9 травня у Мінську, на який його запросив голова Білорусі Олександр Лукашенко.

15:45 – Служба безпеки України викрила топменеджмент київської комерційної структури на присвоєнні 16,5 млн гривень державних коштів під час поставок лабораторного обладнання для діагностики коронавірусу.

15:12 – В Україні немає установ, у яких вітчизняні дослідники могли б працювати над створенням вакцини проти коронавірусу COVID-19. Тому на сьогодні розробка таких препаратів у нашій країні не ведеться, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

14:50 У Волинській обласній психіатричній лікарні COVID-19 виявили у дев’яти медиків і п’яти пацієнтів.

14:47 – Інфекціоністка пояснила, що у дітей протікання коронавірусу COVID-19 нагадує респіраторну інфекцію, але водночас має відмінні симптоми, на які варто звертати увагу батькам.

13:50 – У Кіровоградській області від початку поширення пандемії коронавірусу діагноз COVID-19 підтвердили у 153 медичних працівників.

13:36 – Прем'єр-міністр Украиїни Денис Шмигаль розповів, що заходи з нагоди Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги в Україні не передбачають масових скупчень людей і парадів.

13:17 – Прем'єр-міністр Украиїни Денис Шмигаль заявив, що з 11 травня кількість місць у громадському транспорті має бути збільшена. Адже через ослаблення карантину більшій кількості людей доведеться діставатися на роботу.

11:06 – Німецький вірусолог вважає, що світ ще зіткнеться з другою і третьою хвилями COVID-19, незважаючи на те, що в багатьох європейських країнах пандемія пішла на спад.

11:01 – Вчені передбачили, що на COVID-19 захворіє не більше ніж 10% населення світу.

11:00 - У Луцьку медики «Луцького центру первинної медичної допомоги» станцювали «антикоронавірусний танець» під трек Лесі  Нікітюк та PZF «Stay At Home».

10:54 – Голова МОЗ максим Степанов заявив, що в Україні знову почнуть робити хворим планові операції. Але щодо них будуть вжиті суворі заходи безпеки для недопущення поширення епідемії.

10:00 – Степанов заявив, що затримка виплат 300% березневого окладу українським медикам, які працюють із хворими на коронавірус, пов'язана з помилками в розрахунках місцевої влади й незабаром буде усунута.

09:52 – Глава МОЗ Максим Степанов нагадав, що ослаблення карантину функціонуватиме тільки за умови дотримання соціальної дистанції та маскового режиму.

09:50 – Станом на ранок середи, 6 травня, в Україні зареєстровано 13 184 випадки коронавірусу.

У регіонах ситуація така:

  • Вінницька область – 472 випадки;

  • Волинська область – 359 випадків;

  • Дніпропетровська область – 568 випадків;

  • Донецька область – 85 випадків;

  • Житомирська область – 456 випадків;

  • Закарпатська область – 572 випадки;

  • Запорізька область – 298 випадків;

  • Івано-Франківська область – 1037 випадків;

  • Кіровоградська область – 402 випадки;

  • Київ – 1651 випадок;

  • Київська область – 891 випадок;

  • Львівська область – 553 випадки;

  • Луганська область – 42 випадки;

  • Миколаївська область – 165 випадків;

  • Одеська область – 505 випадків;

  • Полтавська область – 232 випадки;

  • Рівненська область – 787 випадків;

  • Сумська область – 130 випадків;

  • Тернопільська область – 935 випадків;

  • Харківська область – 403 випадки;

  • Херсонська область – 143 випадки;

  • Хмельницька область – 134 випадки;

  • Чернівецька область – 1985 випадків;

  • Черкаська область – 314 випадків;

  • Чернігівська область – 65 випадків.

09:44 – Вчені попередили, що в Італії може відбутися друга хвиля зараження та летальних випадків COVID-19.

09:11 – Лікарі виявили важкі наслідки COVID-19 у дітей.

08:29 – У Китаї станом на 6 травня зафіксували тільки два випадки зараження COVID-19.

07:49 – Вірусолог попередив, що коронавірусом можна заразитися в домашніх умовах через їжу та воду, хоча ймовірність досить низька.

07:00 – Незважаючи на заяви президента США Дональда Трампа про витік коронавірусу з китайської лабораторії, у Пентагоні запевнили, що не знають, звідки він взявся.

06:30 – У Дніпропетровській області у вівторок, 5 травня зареєстрували рекордну кількість нових випадків коронавірусу – виявлено ще 90 хворих.

06:00 – Імунологиня Алла Волоха заявила, що людина здебільшого повністю одужує після коронавірусу – формування хронічних ускладнень практично виключене.

00:12 – У Чернівецькій області зафіксована позитивна динаміка щодо ситуації з коронавірусом. Протягом доби захворіли 37 осіб, водночас одужали 42 пацієнти, заявив голова ОДА Сергій Осачук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, коронавірус, карантин
В тему