Відео

«Здрастуй, брате!» — боксери Усик і Ломаченко знялися у фільмі про дружбу українців з росіянами

«Здрастуй, брате!» — боксери Усик і Ломаченко знялися у фільмі про дружбу українців з росіянами

В російсько-православному документальному фільмі «Здрастуй, брате! Христос воскрес» одними з головних героїв стали українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко. Фільм створений РПЦ та Московським патріархатом в Україні. Відтак відомі українські спортсмени  розповідають про свою дружбу з росіянами. А головною їхньою думкою є те, що українці й росіяни – «єдиний народ».

Фільм «Здрастуй, брате! Христос воскрес» створили спільними зусиллями російський монастир РПЦ "Корсунська Князь-Володимирська чоловіча пустинь" та українська Києво-Печерська лавра, яка належить УПЦ Московського патріархату. Про це повідомляє 24 канал.

У фільмі взяли участь українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко, а також російські спортсмени – боксер Олександр Трубніков і боєць рукопашного стилю Олексій Назаров. Фігурують у стрічці й різні священнослужителі, зокрема – митрополит УПЦ Московського патріархату Онуфрій.

У описі до відео, опублікованого в ютубі, мовиться:

«Фільм розповідає про віру, дружбу, братів у Христі відомих українських боксерів чемпіонів світу Василя Ломаченка, Олександра Усика і російських спортсменів. У нелегкі часи для канонічної православної церкви України бійці залишаються відданими Богу, вірі, вітчизні!»

Дійсно, у фільмі Ломаченко розповідає, що у нього було і є не лише багато суперників, але й друзів та родичів у Росії: «Я просто не можу перестати з ними спілкуватися, бо мені сказали, що це країна, яка воює з нашою країною. Це, чесно кажучи, не вкладається в моїй голові».

«По суті, ми є одним народом. Для мене з дитинства не було поняття "Росія", "Україна", "Білорусь". Для мене не було поняття, що це інші люди, або інша країна, що є межа якась. Я весь час думав, що ми єдиний народ», – переконаний Василь Ломаченко.

«Ми – православні християни й усі живемо на одній землі. А сьогодні нам намагаються підмінити всі принципи й віру», – додає український спортсмен.

Олександр Усик у фільмі також висловлюється з цього приводу та каже, що не припинить дружити з кимось із Росії, бо хтось «ділить портфелі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, росія, церква, фільми, спорт, бокс, василь ломаченко, олександр усик
В тему

Останні матеріали