Відео

Шоста річниця трагедії в Одесі: місто посилено охороняють

Шоста річниця трагедії в Одесі: місто посилено охороняють

В Одесі поселено охороняють місця трагічних подій 2 травня 2014 року.

У шосту річницю трагічних подій в Одесі безпеку місцевих жителів забезпечують понад 1,5 тисячі правоохоронців, повідомляє пресслужба поліції Одеської області.

На вулицях міста працюють співробітники поліції, ДСНС, Нацгвардії.

Основні превентивні заходи зосереджені біля Соборної площі, Куликова Поля і в центральній частині міста, – заявили у поліції.

Правоохоронці проводять роз'яснювальну роботу з людьми, а також стежать за дотриманням законодавства та карантинних обмежень.

Крім того, у поліції нагадують про кримінальну відповідальність за використання забороненої символіки комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів.

"Просимо громадян не порушувати закон, дотримуватися вимог карантину, не провокувати конфліктних ситуацій", – наголошують у поліції. Та додають, що від свідомості кожного залежить не лише мир та спокій в місті, а й стан епідемічної ситуації в регіоні.

Що відомо про події в Одесі 2 травня 2014 року
  • Шість років тому в Одесі відбувалися акції проукраїнських жителів міста. На активістів напали проросійські колаборанти. Конфлікт виник на вулиці Грецькій. Там під час сутичок загинули 6 людей.
  • Потім протистояння перемістилися на Куликове поле. Там було наметове містечко так званого антимайдану. Частина антимайданівців втекли до Будинку профспілок, де спалахнула пожежа. Більшість людей задихнулася димом. Загалом у цей день загинули 48 людей, ще приблизно 200 – отримали поранення.
  • За інформацією активістів та очевидців, антимайданівцям фінансово та організаційно сприяла Росія.
  • Наразі нікого з чиновників не був притягнули до відповідальності за несвоєчасні дії під час заворушень у центрі Одеси та пожежі на Куликовому полі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, трагедія, поліція
В тему