Відео

Як на Волині розводять фазанів

Як на Волині розводять фазанів

В Устилузькому лісництві на Волині можна побачити кілька видів фазанів порід королівський, лимонний, алмазний, золотий.

Місцеві лісівники віднедавна взялися за розведення цих птахів, повідомляє ВОУЛМГ.

Практика для волинських лісогосподарських підприємств не нова. Фазанів уже давно вирощують у вольєрах і неодноразово випускали на волю у Ківерцівському, Горохівському, Маневицькому районах.

– Птахи у нас почуваються досить комфортно. Підтвердженням є те, що вже розпочали кладку яєць. Загалом умови Волині для цього виду цілком прийнятні. Про це свідчить досвід колег, які спостерігають за фазанами, випущеними на волю у минулі весни та восени. Бояться птахи лише багатосніжних зим, тому що тоді не можуть знайти собі харчі. А зважаючи на те, які зараз волинські зими, така проблема їм точно не загрожує. Хіба ще залишаються в зоні ризику через людський фактор – браконьєрство та випалювання трави, де фазани гніздяться, – розповідає головний лісничий ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Наталія Козій.

І хоча біля птахів треба добре напрацюватися, така робота в радість, каже лісничий Устилузького лісництва Микола Єдинак. Тому що ніщо не приносить більшого задоволення, ніж спілкування з природою, в тому числі з птахами та тваринами. Це підтвердить кожен, хто має своїх улюбленців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, ліс, тварини
В тему