Відео

На Волині закриють кладовища та встановлять додаткові блок-пости

На Волині закриють кладовища та встановлять додаткові блок-пости

На Волині  епіцентрами поширення коронавірусу є Луцьк, Старовижівський район та Нововолинськ. Відтак було прийнято рішення на  Старовижівщині встановити додаткові блок-пости по всьому району, у Нововолинську – 5 додаткових блок-постів.

Загалом на Волині встановлено 17 карантинних блок-постів.

Так, станом на 10:00 22 квітня 2020 у Волинській області зареєстровано 176 випадків COVID-19, які підтверджені лабораторно методом ПЛР.

Про це повідомила на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак.

Жорсткі обмеження на час карантину вводяться і у селі Жиричі, що на Ратнівщині, через підтверджений випадок захворювання коронавірусної інфекції.

«На час проведення карантинних заходів, заборонити роботу закладів та установ у яких можливе скупчення людей (навчальні, культурні заклади, церкви, спортивні та дитячі майданчики тощо); двічі на добу проводити дезінфікуючі заходи в місцях масового скупчення людей, на дорогах та вулицях населеного пунку; щоденно проводити оповіщення жителів села Жиричі про дотримання карантинних заходів з використанням гучномовця», - повідомила Ратнівська РДА.

Щодо віку, то на Волині хворих віком 50-65 років – 60 людей, старші 65 років – 30 хворих. Також в області на коронавірус захворіло 17 дітей.

«Щодо захворювання на коронавірус поліцейських на Ківерцівщині, то на сьогодні маємо 2 офіційні випадки COVID-19, які підтверджені лабораторно методом ПЛР», - зауважила Тетяна Щербак.

«Наближаються поминальні дні, тому ми просимо всіх залишатися вдома та поминати своїх рідних у молитвах. Ми надіслали рекомендації щодо закриття усіх кладовищ у Волинській області. Пам'ять про померлих та віра в Бога у вас має бути в серці та душі, а в церквах та на кладовищах», - заявила заступниця голови Волинської облдержадміністрації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, волинська ода, коронавірус
В тему