Відео

У Брюсселі у відповідь на безлад і протести поліція застосувала водомети

У Брюсселі у відповідь на безлад і протести поліція застосувала водомети

В Бельгії, Брюсселі, після заворушень, які спалахнули, незважаючи на карантин, та заборону масових зібрань, поліція заарештувала 43 протестувальники.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Politico.

Насильство спалахнуло в суботу вдень, коли молоді люди кидали каміння і шматки скла в поліцейських. В якийсь момент чоловік у балаклаві зробив три постріли в повітря з пістолета, який він викрав у поліцейського. Для розгону протестувальників поліція застосувала водомети.


Безлади розпочалися у відповідь на загибель 19-річного хлопця, який розбився на скутері, намагаючись втекти від поліцейського патруля.

Після його смерті почали лунати заклики провести акцію протесту – незважаючи на заборону проведення публічних зібрань під час спалаху коронавірусу.

Поліція заявила, що втрутилась не відразу, а коли групи молодих людей почали «озброюватись» камінням із будівельних майданчиків в цьому районі.

Близько десятої вечора виник новий спалах насильства. Бунтівники закидали камінням поліцейський відділок і розбили вікно. Поліція швидко придушила безлад.

Родина загиблого хлопця закликає до спокою і підкреслює, що жодним чином не несе відповідальності за заклики до протестів. Прокуратура розслідує обставини смерті хлопця.

У Бельгії на час карантину активна діяльність на чистому повітрі дозволена, але тільки в компанії з членом сім’ї або другом і при дотриманні дистанції. Всі масові зібрання суворо заборонені.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, бельгія, акція протесту, карантин
В тему