Відео

Ексміністра закордонних справ взяли під варту на 2 місяці

Ексміністра закордонних справ взяли під варту на 2 місяці

Колишньому очільнику МЗС Леоніду Кожарі, якого підозрюють у вбивстві ексвласника "Інтера" Сергія Старицького, суд взяв під варту на 2 місця.

Про це передає кореспондентка hromadske із приміщення Шевченківського суду.

Шевченківський суд Києва взяв під варту на два місяці з можливістю застави у 14 млн 83 тисячі гривень.

Слідство встановило, що Старицький не міг вбити себе самостійно. За даними прокуратури, 21 лютого Старицький та Кожара, перебуваючи в будинку ексміністра, випили. Потім між ними виник конфлікт, згодом — бійка. За даними слідства, на це вказують пошкоджені окуляри Кожари, на оправі, яких виявлено кров загиблого.

Далі в ексміністра Кожари начебто виник мотив для вбивства Старицького. Він нібито піднявся на другий поверх до спальні та взяв пістолет. Згодом вже на кухні вдарив Старицького пістолетом в область потилиці, після чого вистрілив.

Старицький отримав вогнепальне наскрізне поранення з ушкодженням кісток черепа і головного мозку та помер на місці.

Прокурор стверджує, що підозрюваний намагався приховати злочин і вчинив «інсценування на самогубство». Сторона потерпілих також не вірить у самогубство Старицького.

Захист наполягав на повністю закритому розгляді, щоб не розголошувалася інформація про стан здоров’я і показання свідків на стадії досудового розслідування. Частково засідання було закритим. Адвокати наголошували на тому, що конфліктів між підзахисним та загиблим не було. Вони просили суд обрати альтернативний запобіжний захід. 

Також зачитали лист дружини Кожари, яка запевняла, що під час пострілу її чоловік перебував на другому поверсі будинку, а вона намагалася забрати пістолет у Старицького, який був напідпитку.

Сам підозрюваний заявляв, що для нього смерть Старицького особиста травма і він не має відношення до злочину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, вбивство, Україна, кримінал
В тему