Відео

Через епідемію жителі США масово скуповують зброю

Через епідемію жителі США масово скуповують зброю

В США зафіксували значне зростання продажів вогнепальної зброї через поширення коронавірусу.

Про це повідомляє телеканал ABC.

Люди шикуються в чергу біля збройових магазинів, або купують зброю через інтернет. Приміром, у лютому інтернет-магазин ammo.com повідомив про збільшення виручки на 309% і зростання транзакцій на 222%. Бізнес-група називає ці продажі "безпрецедентними".

У Вірджинії, за інформацією поліції, яка перевіряє особисті дані потенційних власників зброї, кількість запитів на купівлю в січні зросло на 86% порівняно з січнем 2019 року. Ця тенденція продовжилася в лютому, коли поліція повела перевірку 64 тис. бажаючих купити зброю. У лютому минулого року ця цифра дорівнювала 39 300 людей.

А в березні в штаті Вірджинія цей показник становив 35 383 осіб, що на 10 тис. більше порівняно з минулим роком.

Згідно з підрахунками поліції Пенсільванії, тільки за один день 17 березня в цьому штаті перевірки біографії пройшли 4,3 тис. осіб, а в цей же день минулого року такі перевірки знадобилися лише 1,3 тис. американцям.

Поліція в штаті Колорадо, у свою чергу, повідомляє про зростання перевірок в два рази за тиждень з 16 березня. Якщо протягом цього періоду в 2019 році поліцейські цього штату провели 7 тис. перевірок біографій бажаючих купити зброю, в цьому році їх число досягло 14 тис. осіб.

Збільшення продажу зброї відбувається у зв'язку з тим, що поліцейські департаменти змушені скорочувати операції з-за спалаху коронавірусу. Адже США увійшли в трійку лідерів по зараженню COVID-19. Всього в світі зафіксували понад 307 тисяч випадків коронавірусу і 13 тисяч летальних випадків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, сша, коронавірус, зброя
В тему