Відео

Відомі лучани стали наставниками для дітей-сиріт (відео)

Відомі лучани стали наставниками для дітей-сиріт (відео)

У Луцьку в рамках проекту «Частинка добра» відбулася зустріч відомих волинських політиків, бізнесменів, спортсменів та науковців із дітьми-сиротами. Гості ділились своїми життєвими історіями і потішили учасників проекту подарунками.

Футболіст Тарас Михалик  розповів: «В мене сім’я не хватала зірок з неба, жили всі в квартирі, 7 дітей. І я завжди мріяв, що коли виросту, то допоможу батькам побудувати будинок. В мене така мрія була, слава Богу все вийшло. Хочу вам побажати, щоб ви поставили собі цілі, обрали свій напрям. Хочу побажати, щоб ви вірили в себе і вірили в Бога. Якщо будете вірити в себе у вас все складеться якнайкраще».

15-16 років – це особливий вік, адже це період визначеності та вибору життєвого шляху.

Фінансовий директор підприємства «Кромберг енд Шуберт Україна» Олександр Шаварський подарував одному з юнаків шахи та звернувся до нього:

«Дивіться Олександре, ви в шахи граєте? Так. Власне це від мене в подарунок шахи і декілька символічних штриків. Ви знаєте фігуру пішак? Так. Фігура пішак — це та фігура, яка найслабша, але потенційно вона може стати найсильнішою. Від вас залежить той перший крок, який ви зробите і цей крок буде пішаком, який потенційно може стати королевою. Думайте над кожним своїм кроком, бо ви вже назад його не відіграєте».

Також своїми історіями з життя  та роздумами щодо вибори життєвого шляху поділилисяректор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, професор Анатолій Цьось, настоятель Жидичинського монастиря, архімандрит Костянтин, депутати Луцької міської ради Сергій Шкода та Юлія Дацюк, заступниця міського голови Ірина Чебелюк, директор КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська, голова ГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук, голова Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк, нотаріус Тетяна Валянська, художниця Алла Харчук, підприємці Інна Мосієвська та Роман Линник.

Довідка

Для допомоги вихованцям інтернатів в Україні почав діяти інститут наставництва. Це добровільна, безкоштовна підтримка та підготовка до самостійного життя дитини, що позбавлена батьківського піклування. «Частинка добра» - ініційований управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради. 

У проекті в Луцьку взяло участь 14 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, благодійність
В тему