Відео

Топ 5 найвищих будівель у світі (відео)

Топ 5 найвищих будівель у світі (відео)

t1.ua пропонує топ 5 найвищих будівель у світі

5 Шанхайський всесвітній фінансовий центр, Шанхай, Китай 492м.

Шанхайський всесвітній фінансовий центр - найкращий хмарочос світу в 2008 році. Будівля пройшла всі перевірки на сейсмостійкість і може витримати землетрус до семи балів. Побудувала вежу японська компанія Mori Building Corporation. Висота центру 492 метри.

4 Тайбей 101, Пекін, Китай 509м.

Тайбей. 101 поверх, висота – 509м. На нижніх поверхах знаходяться торгові центри, а на верхніх розташовані офіси. У хмарочосі знаходяться найшвидші ліфти в світі, котрі підіймаються зі швидкістю 60 км / год. З п'ятого поверху до оглядового майданчика на 89-му можна доїхати за 39 секунд. Будівлю зі скла, сталі та алюмінію підтримують 380 бетонних опор, кожна з яких заходить в землю на 80 метрів.

3 Всесвітній торговий центр або Вежа Свободи, Нью-Йорк, США 541 м.   

Вежа Свободи - центральна будівля в новому комплексі Всесвітнього торгового центру. Хмарочос на нижньому Манхеттені в Нью-Йорку був збудований замість башень близнюків, які були знищенні внаслідок терористичного акту ісламської організації «Аль-Каїда» трагічного 11 вересня 2001 року.  Роботи з будівництва будівлі розпочалися 27 квітня 2006. 19 грудня були встановлені перші сталеві колони в основу будівлі. Будівництво Вежі Свободи завершилося 10 травня 2013 будинок став найвищим у США.

2 Абрадж аль-Бейт, Мекка, Саудівська Аравія 601 м.

Це найбільша споруда в світі за масою. Вежі Абрадж аль-Бейт є найпомітнішими будівлями в Мецці. Вони знаходяться навпроти входу в мечеть у дворі якої знаходиться головна святиня ісламу. Найвища вежа в комплексі, яка служить готелем, покликана забезпечити житлом близько 100 тисяч паломників, які щорічно відвідують Мекку. У житлових вежах розташовані квартири для постійних жителів міста, а два вертолітні майданчики і конференц-центр обслуговують бізнес -туристів. На верхівці найвищої Королівської вежі встановлений найбільший у світі годинник діаметром 43 метри.

1 Бурдж-Халіфа, Дубай, ОАЕ 828м

«Бурдж- Халіфа» - хмарочос висотою 828 м в Дубаї, найвища споруда у світі. Бурдж-Халіфа відразу планувався як найвищий хмарочос, але його проектна висота трималася в таємниці. Це було зроблено на той випадок, якщо десь буде запроектовано будівлю більшої висоти, - тоді в проект могли б внести зміни. Дубайська вежа як «місто в місті» - з власними газонами, бульварами і парками. Загальна вартість споруди - близько 1,5 мільярда доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Відео T1.ua
В тему