Відео

Під час промови в ООН Зеленський показав кулю, якою вбили Василя «Міфа» Сліпака (відео)

Під час промови в ООН Зеленський показав кулю, якою вбили Василя «Міфа» Сліпака (відео)

Президент України Володимир Зеленський виступив на відкритті Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Президент Володимир Зеленський з трибуни Генасамблеї ООН розповів історію оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі внаслідок російської агресії, передає видання «Главком».

Відео виступу можна переглянути на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Людину, про яку я вам зараз розповів, звали Василь Сліпак… Він загинув на Донбасі від російської агресії», – сказав Зеленський.

Зеленський зазначив, що кожен «міг би почути його неймовірний спів». «Але є, на жаль, річ, яка не дозволить вам цього зробити. Вона виглядає отак», – заявив президент і показав присутнім кулю калібру 12,7.

Нагадаємо, Василь Сліпак – український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій під час війни на Сході України, позивний «Міф».

Народився у 1974 році у Львові. Майже двадцять років прожив за кордоном.

Тричі був на фронті на Сході України. Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Повернувся пораненим. Удруге поїхав на фронт у вересні 2015 року, у Водяне, на лінію зіткнення, у жовтні повернувся до Парижа. В червні 2016 року знову поїхав на Донбас. 29 червня 2016 року загинув у бою від кулі снайпера.

У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно надали звання Героя України.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом для участі в 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Як відомо, 24 вересня відбулося відкриття 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна очікує, що президенти Володимир Зеленський і Дональд Трамп під час зустрічі у Нью-Йорку встановлять особистий контакт, обговорять очікування щодо двосторонніх відносин та їхні практичні аспекти.

Відео виступу президента України на Генасамблеї ООН опублікувало, зокрема, видання «Новое время»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему

Останні матеріали